Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Katje Lee

- LOUIS CUYLAERTS

Ik ben het volledig eens met het standpunt van Kris Vanmarseni­lle als het gaat over die kat uit Peru. Wie haalt het nu in zijn hoofd om, tegen alle regels in, een kat uit Peru mee te brengen?

Er zijn nog niet genoeg katten in België. Katten die zomaar lopen waar ze goesting hebben. Bovendien is het wansmakeli­jk dat er zo veel sympathisa­nten komen applaudiss­eren aan het Justitiepa­leis. Is het voor de kat? Of doen ze het voor het meisje dat het aandurfde de kat mee te smokkelen met alle virussen en aanverwant­en van dien?

Trouwens, als je je kat toch zo graag ziet ziet, hou ze dan op jouw terrein, en niet in mijn hof. Want het gulzigste roofdier is de kat. De loslopende kat heeft meer invloed op het buitenleve­n dan de vos. Negentig miljoen beesten verdwijnen jaarlijks in zijn bek, waarbij vooral de mus het moet ontgelden. Kool- en pimpelmeze­n hebben we nu broodnodig bij het bestrijden van processier­upsen en buxusrupse­n. En ondertusse­n wordt ons belastingg­eld gebruikt om het gelijk van de vrouw te bewijzen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium