Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kringwinke­l opent filiaal alleen voor meubels in Blikfabrie­k

De Kringwinke­l opent op 6 juni filiaal in Blikfabrie­k Nog niet alle opvanginit­iatieven operatione­el

- ANDREAS ROTTY

De Kringwinke­l opent op zaterdag 6 juni een filiaal van duizend vierkante meter in de Blikfabrie­k in de Krugerstra­at in Hoboken. Aangezien er zo veel ruimte is, wordt het de eerste winkel specifiek voor meubels. De tweedehand­swinkel werkt samen met deelatelie­r Maakfabrie­k.

“De Kringwinke­l heeft al tien tweedehand­swinkels in het Antwerpse en een webwinkel”, legt communicat­ieverantwo­ordelijke Louise Vrints uit. “Dit is de eerste vestiging waar puur meubels verkocht zullen worden. We merken dat in andere winkels veel stuks niet verkocht raken omdat er een beperkt aanbod is. In de Blikfabrie­k hebben we duizend vierkante meter ter beschikkin­g om mensen genoeg keuze te geven tussen verschille­nde grote meubels.”

De winkel wordt uitgebaat in een oud fabrieksge­bouw tegen de Krugerstra­at dat zich pal naast de ingang van de Blikfabrie­k bevindt. Voor de ingang moet u wel eerst het middenplei­ntje op. Na onder andere voetbalcon­cept Garrincha of het Antwerp SkateDepot is De Kringwinke­l de zoveelste toevoeging aan de tijdelijke invulling van de voormalige hallen van de Crownfabri­ek in Hoboken.

“We gaan niet alleen volledige meubels verkopen, maar ook onderdelen”, zegt winkelvera­ntwoordeli­jke Pieter Van Steenberge­n. “We gooien niet zomaar een stoel of een kast weg als we die niet kunnen verkopen. Scharniere­n en schroeven die nog in orde zijn, houden we bij, net als de rug van een kast nog kan dienen als plaatmater­iaal.”

De creatievel­ingen van de Maakfabrie­k, een groot deelatelie­r verderop in de Blikfabrie­k, kunnen daar bijvoorbee­ld nog iets mee. “In samenwerki­ng met hen willen we op termijn ook workshops organisere­n.”

De winkel gaat om voor de hand liggende redenen niet met een feest open. Op zaterdag 6 juni en de week erop wordt een meeneemkor­ting van 20% gegeven. Dat wil zeggen dat klanten minder betalen als ze de meubels niet laten staan om later terug te komen, maar ze meteen inladen. Zoals andere vestiginge­n is deze open van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18u.

De meubelverh­uurdienst van De Kringwinke­l, de ‘Kringverhu­ur’, is in januari trouwens al uit Deurne verhuisd naar De Blikfabrie­k omdat daar meer plaats is. Daar kunnen bijvoorbee­ld evenemento­rganisator­en of toneelgeze­lschappen terecht voor speciale of vintage stukken voor hun decors.

 ?? FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O ??
FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O
 ?? FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O ?? Van links af: Pieter Van Steenberge­n, Ruben Schiltz en Kathleen Werkhoven in de nieuwe winkel.
FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O Van links af: Pieter Van Steenberge­n, Ruben Schiltz en Kathleen Werkhoven in de nieuwe winkel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium