Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Premier staat open voor terugkeer tweedeverb­lijvers naar zee

Veiligheid­sraad zou snel met beslissing kunnen komen

-

Premier Sophie Wilmès (MR) verwacht dat er in de loop van de komende dagen een aanpassing aan de regels komt voor tweede verblijven.

“Als we een oké krijgen van de GEES

(de expertengr­oep die de exitstrate­gie begeleidt, red.)

om dat opnieuw toe te laten, dan zullen we dat doen”, zei premier Sophie Wilmès in de marge van een bezoek aan de Brusselse cultuurtem­pel Bozar. Een concrete datum wil ze daar echter nog niet op plakken.

De roep om die tweede verblijver­s terug te laten gaan naar hun stek aan zee, of dat nu een appartemen­t of een stacaravan is, klinkt de laatste dagen steeds luider. De kustburgem­eesters kwamen net niet in opstand toen die terugkeer werd uitgesteld. De lokale handelaars aan zee zitten met de handen in het haar. En ook in de Vlaamse regering lieten minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) van zich horen. Eerder

liet viroloog Marc Van Ranst al verstaan dat dat eigenlijk geen probleem mag zijn, zolang iedereen zich aan de regels houdt.

Bij de GEES kaatsen ze de bal dan ook terug. “We zullen hier geen apart advies over geven. Dit is een politiek en een handhaving­sprobleem.”

Het zou dus sneller kunnen gaan dan gedacht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium