Gazet van Antwerpen Stad en Rand

4 mannen verdacht van verkoop en gebruik crystal meth

14 gram drugs gevonden bij huiszoekin­g

-

Vier mannen uit het Antwerpse zitten in de cel omdat ze verdacht worden van gebruik en verkoop van de zware drug crystal meth. Bij een huiszoekin­g werd 14 gram van de drugs gevonden.

De drug crystal meth raakte wereldwijd bekend dankzij de televisier­eeks Breaking Bad en wordt gezien als ‘zware speed’. In bepaalde milieus zou ze recent aan popularite­it winnen, onder meer in cafés in de omgeving van de Chinese wijk in Antwerpen. Daar hingen de vier mannen rond die nu verdacht worden van de handel in crystal meth.

Twee van hen werden al opgepakt, na een huiszoekin­g in maart waarbij 14 gram crystal meth aangetroff­en werd. Een man werd door de onderzoeks­rech

ter opgesloten in de gevangenis, de andere kreeg volgens onze informatie een enkelband. Aziatische origine

Het onderzoek naar de herkomst van de drugs werd nadien verdergeze­t en leidde vorige week tot nieuwe arrestatie­s. Twee nieuwe verdachten werden in de boeien geslagen, ook zij zijn van Aziatische origine. De twee mannen verschenen gisteren voor de raadkamer, daar werd hun aanhouding bevestigd.

Ook de andere mannen betwisten iets met de verkoop of de productie van de synthetisc­he drug te maken te hebben. Het parket wilde niet reageren op de arrestatie­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium