Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moslims koken voor de buren

Wie wil meedoen, kan zich nog registrere­n

- (evw)

Samenlevin­gsopbouw en het district Borgerhout organisere­n in de laatste week van de ramadan een grote Potluck: kook een potje voor je buren en leer elkaar beter kennen.

“Want normaal gezien worden er tijdens deze periode tal van publieke iftars georganise­erd waar moslims en niet-moslims samen aan tafel schuiven. Dat is nu natuurlijk niet mogelijk”, zegt Frederike Masure van buurtwerk Borgerbaan van Samenlevin­gsopbouw.

Het team van Borgerbaan koppelt daarom koks en kokkinnen aan gezinnen die graag een Potje

Buur willen verorberen. Zoals Isabelle bijvoorbee­ld die het deze periode extra druk heeft met haar werk én haar kinderen in huis. En dan kookt Montaha met plezier een avond voor twee gezinnen. “Als ik anderen kan helpen in deze moeilijke periode, doe ik dat met plezier. Bovendien vind ik het leuk andere mensen uit de buurt te ontmoeten, want ik ken nog niet veel mensen in België”, zegt ze.

“Maar we proberen vrijwillig­e koks ook te koppelen aan mensen in een kwetsbare situatie, zodat ook zij in deze moeilijke periode een lekkere maaltijd krijgen aangeboden”, zegt Frederike nog.

Registreer je Potje Buur via 0483.26.71.17 (Buurtwerk Borgerbaan) en zeg of je wil koken, of graag hebt dat iemand voor jou kookt.

 ?? FOTO VM ?? Isabelle neemt een maaltijd in ontvangst van Montaha.
FOTO VM Isabelle neemt een maaltijd in ontvangst van Montaha.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium