Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sportapp Strava wordt grotendeel­s betalend

- (csn)

Aardversch­uiving voor de liefhebber­s van de populaire fietsen loopapp Strava, waarmee je je prestaties minutieus kan bijhouden. Voortaan moet je betalen voor een deel van de functies, ook voor de populaire segmentkla­ssementen.

In die klassement­en kan je voor bepaalde stukken – de Koppenberg bijvoorbee­ld – zien hoe snel je reed, en dat vergelijke­n met iedereen die ooit met Strava die berg op fietste. Je kan ook bekijken hoeveel sneller of trager je was dan de vorige keer én of je al dan niet straffer bent dan je vrienden. In de gratis versie valt dat nu weg. Het enige wat je nog gratis kan zien, is hoe snel je zelf reed of liep en wie de top tien bekleedt.

Stoefen tegen je maten dat jij hun beste tijd afsnoepte, is dus geen optie meer. Tenzij je 5 euro per maand betaalt. Waarom Strava dat doet? Het bedrijf maakt blijkbaar geen winst en wil er “over tientallen jaren nog steeds voor sporters kunnen zijn”. Vroeger waren er ook al betalende opties, maar die brachten duidelijk niet genoeg op. Wat ook wegvalt uit het gratis deel, is het plannen van routes of het geven van aanbevelin­gen voor bepaalde routes.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium