Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat de toekomst brengt, zien we in de toekomst wel”

Burgemeest­er antwoordt niet op vragen over rol die hij federaal zal spelen

-

Blijft Bart De Wever burgemeest­er of ziet hij een rol voor zichzelf weggelegd in de federale regering? Dat wenste Wouter Van Besien (Groen) in de Antwerpse gemeentera­ad te vernemen. “Wat de toekomst zal brengen, zullen we in de toekomst zien”, zei De Wever ontwijkend.

Nu de gesprekken over een nieuwe federale regering zijn hervat, is het volgens Van Besien relevant om te weten wat burgemeest­er

De Wever van plan is. De Groen-fractielei­der verwees naar de aankondigi­ng van

De Wever in de aanloop van de Vlaamse verkiezing­en dat hij kandidaat ministerpr­esident was. In maart liet De Wever vallen dat hij bereid was om premier te worden.

“Met de coronacris­is zit ook Antwerpen in een crisis”, aldus Van Besien. “Het is belangrijk dat de burgemeest­er aangeeft dat hij voor zijn stad kiest. Alleen zegt u dat u bereid bent om het premiersch­ap op te nemen en geen burgemeest­er te blijven. Daarmee plaatst u Antwerpen op de tweede plaats.” Burgemeest­er De Wever zei ontroerd te zijn door de vraag van de Groen-fractielei­der en betreurde bijna dat niemand die bijtrad.

“Ik ben ontroerd door uw uiteenzett­ing dat Antwerpen in crisis mij nodig heeft. Dat ik onmisbaar ben. Ik ga Antwerpen nooit verlaten. Het is de stad waar ik opsta en ga slapen. Als ik Antwerpen verlaat, dan neem ik deze stad overal mee en verdedig ik haar belangen. Wat de toekomst zal brengen, zullen we in de toekomst wel zien. Voor de rest wil ik het daarbij laten.”

 ?? FOTO BELGA ?? Bart De Wever.
FOTO BELGA Bart De Wever.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium