Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1956 Antwerpse zeeman René reed met vespa naar het Italiaanse Genua

- (mf)

In 1956 leerde Silvana uit Genua de Antwerpse zeeman René kennen toen die in Italië in het ziekenhuis lag, op dezelfde kamer als haar vader. “Ik was geïntrigee­rd door zijn donkere haar en blauwe ogen. Ik wilde mijn vriendinne­n meenemen naar het ziekenhuis om hem te laten zien, maar toen was hij al ontslagen. Later kwam er een kaart aan voor mijn vader, maar die bleek eigenlijk voor mij te zijn. We begonnen brieven te schrijven. Op een dag werd er gebeld en stond hij hier plots voor de deur. Met de vespa was hij uit Antwerpen naar Genua gereden. Later deed hij dat opnieuw om mijn vader om mijn hand te vragen. We verhuisden samen naar Antwerpen. Voor mij was dat een heel moeilijke periode. De ontvangst van zijn familie was niet zo hartelijk en René was veel van huis, maar ik koesterde onze momenten samen. Mijn vader stond soms onverwacht op de stoep, mijn moeder schreef

Silvana

brieven en maakte een schriftje met Italiaanse recepten. Ik ben altijd van René blijven houden en ik zou opnieuw voor hem kiezen, maar achteraf gezien had ik liever in Italië willen blijven.”

“We verhuisden naar Antwerpen. Ik koesterde onze momenten samen, want René was veel van huis. Ik zou opnieuw voor hem kiezen, maar achteraf gezien had ik in Italië willen blijven.”

 ?? FOTO PRIVÉCOLLE­CTIE ?? René met zijn Italiaanse vrouw Silvana.
FOTO PRIVÉCOLLE­CTIE René met zijn Italiaanse vrouw Silvana.
 ?? FOTO PRIVÉCOLLE­CTIE ?? René trok met de vespa geliefde in Italië.
naar zijn
FOTO PRIVÉCOLLE­CTIE René trok met de vespa geliefde in Italië. naar zijn

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium