Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sterrenzaa­k dEssensi te koop voor 1,5 miljoen euro

- JAN AUMAN

De telefoon bij vastgoedsp­ecialist Hillewaere staat niet stil. Er is veel interesse voor aankoop van de oude directeurs­woning in de Kerkstraat, waarin tot voor kort sterrenres­taurant dEssensi haar gasten ontving. “Gezien de eerste reacties acht ik een doorstart als horecazaak niet onmogelijk”, aldus een overstelpt­e makelaar Peter Heens.

Twee maanden geleden raakte bekend dat de wegen van zaakvoerde­r Philip Jeukens en chefkok Karl Ave zouden scheiden. Het betekende meteen het einde van dEssensi, het gastronomi­sch restaurant dat al in 2015, kort na opening, beloond werd met een Michelinst­er. Maar tijdens de lange gedwongen lockdownpa­uze ging Philip Jeukens, samen met zijn echtgenote eigenaar van het pand aan de Kerkstraat, nadenken over de toekomst. En het runnen van een sterrenres­taurant bleek daar niet meer in te passen.

Karl Ave zal bij heropening van de horeca in de potten roeren van Il Divino di Milano in Wuustwezel. Over de toekomst van de karaktervo­lle dorpswonin­g in hartje ’s-Gravenweze­l, die na renovatie werd ingericht als restaurant, deden de voorbije weken de gekste verhalen de ronde. Die toekomst ligt nog altijd niet vast, maar nieuw is wel dat het pand met achterligg­ende riante tuin - samen goed een totale oppervlakt­e van 3.110 vierkante meter - sinds deze week officieel te koop wordt aangeboden. Er werd zelfs een vraagprijs op gekleefd: 1,55 miljoen euro.

Investeerd­ers

“De telefoon staat niet stil”, getuigt makelaar Peter Heens over de eerste verkoopdag. “Het zal zeker te maken met de uitstralin­g van dEssensi. We bieden het perceel aan als opportunit­eit om een nieuwe horecazaak te starten, maar ook de oorspronke­lijke bestemming van gezinswoni­ng is mogelijk. De profession­ele keuken is dan wel ontmanteld, maar kan snel opnieuw worden opgebouwd.

De reeds opgedaagde geïnteress­eerden zijn erg divers. Ik sluit een verderzett­ing als restaurant zeker niet uit, maar het kan alle kanten uit. Ook investeerd­ers hebben zich al gemeld.”

Afbraak?

In ’s-Gravenweze­l vrezen nogal wat inwoners dat de verkoop van het pand de eerste stap zal zijn naar afbraak van het statige huis, dat ooit gebouwd werd om de directeur van de aanpalende jongenssch­ool – vandaag het Dorpshuis - te huisvesten. Het pand oogt zeker sinds de restaurati­e dan wel mooi, beschermd is het gebouw niet. Zeker omdat ook de aanpalende en veel minder in het oog springende woning met huisnummer 16 mee te koop wordt aangeboden, lijkt een scenario met nieuwbouwa­ppartement­en zeker niet uitgeslote­n.

“Dat klopt”, aldus schepen van Erfgoed en ’s-Gravenweze­lnaar Kathleen Krekels. “Als inwoonster zou ik het natuurlijk ook verkiezen dat na het redden van het Lodewijk De Vocht-huis wat verderop in de Kerkstraat ook deze mooie dorpswonin­g blijft staan na eigendomso­verdracht. Maar als politica laat ik me niet uit over de toekomst. Samen met het schepencol­lege wacht ik eventuele plannen af om te beoordelen. Maar ik wil wel het gerucht ontkrachte­n dat nu al vast zou staan dat dEssensi sowieso gesloopt zal worden en dat er nieuwbouw op komst zou zijn. Er werd geen enkel dossier ingediend in die zin en er is nog niks beslist.”

Peter Heens

Makelaar

“De telefoon staat niet stil. Dat zal zeker te maken met de uitstralin­g van dEssensi. We bieden het perceel aan als opportunit­eit om een nieuwe horecazaak te starten.”

 ?? FOTO JAA ?? Restaurant dEssensi ontving de gasten in een gerenoveer­de directeurs­woning in hartje ’s-Gravenweze­l.
FOTO JAA Restaurant dEssensi ontving de gasten in een gerenoveer­de directeurs­woning in hartje ’s-Gravenweze­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium