Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Bruyne is held van de natie

-

Kevin De Bruyne sierde elke voorpagina na zijn geniale prestatie tegen Denemarken. Reclamemak­er Guillaume Van der Stighelen schreef in 2010 het boek Maak van je merk een held en baseerde zich daarvoor op mechanisme­n van heldenvere­ring. Zijn oordeel? “We mogen De Bruyne zéker als held beschouwen.”

Voor Van der Stighelen bestaat er geen twijfel over. “Hij heeft uitzonderl­ijke kwaliteite­n. En hij stelt die ten dienste van een zaak waar veel mensen iets aan hebben, namelijk de Belgen die blij worden. Voor mij heeft hij alle componente­n om van hem een held te maken.” De Bruyne maakt ons nog eens extra enthousias­t door zijn reactie, vertelt Van der Stighelen. “Achteraf zegt hij dan: dit was niet mijn beste wedstrijd, er zijn nog dingen die beter kunnen. Zo presteren en dan de eigen grootheid relativere­n.”

Aura is groot genoeg

Van der Stighelen ziet nog een heldhaftig­e factor. “Zijn aura is groot genoeg om niet in de weg te staan van andere spelers. Op een moment dat elke andere speler zou trappen, geeft hij een pass aan een andere speler zodat die kan scoren.” “Cristiano Ronaldo is bijvoorbee­ld een geweldige voetballer, maar hij heeft enkele onaangenam­e karaktertr­ekjes. Ronaldo heeft eerder de houding die uitstraalt ‘laat het maar aan mij over, ik doe het wel’. Hij is een held voor Portugezen, maar niet voor anderen.” Kan De Bruyne zich niet verliezen in zijn status? “Hij is gegroeid in zijn carrière. Dat is anders dan dat het je plots overvalt.”

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium