Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lukaku is held van de Kerk

-

De Rode Duivels hebben er een twaalfde man bij. De Vlaamse katholieke Kerk geeft toe hevig supporter te zijn van Romelu Lukaku en noemt hem zelfs een “engel onder de Duivels”.

De kans is klein dat Lukaku straks het uithangbor­d wordt van de Kerk in Vlaanderen, maar dat ze fan zijn van de Belgische topspits, is duidelijk. Op Kerknet, de portaalweb­site van de katholieke Kerk in Vlaanderen, werd deze week zelfs een artikel aan hem gewijd. “In de eerste match van de Rode Duivels op dit EK stelde Lukaku minstens drie opmerkelij­ke gebaren die getuigen van schoonmens­elijkheid en daarin durven we een christelij­k geloof 2.0 zien: bewust en gedurfd maar tegelijk harmonieus in de pluralisti­sche context”, schrijft de Kerknet-redacteur.

Kniebuigin­g

Die verwijst daarmee onder andere naar de kniebuigin­g die de Rode Duivels maken aan het begin van elke match om hun steun te betuigen aan de Black Lives Matter-beweging. Lukaku was een van de voortrekke­rs om dat te doen. Dat hij op het veld geregeld de vingers opsteekt naar de hemel, knielt en bidt maakt hem voor de Kerk helemaal “een engel onder de Duivels”, staat er nog. Ze mogen dan fan zijn van Lukaku, en bij uitbreidin­g heel onze Ek-ploeg, toch zitten onze bisschoppe­n niet fanatiek te supportere­n voor het scherm. “Bisschop Johan Bonny had donderdaga­vond een andere afspraak. Maar hij volgt het wel op en weet dat ze gewonnen hebben tegen Denemarken”, zegt zijn woordvoerd­er Nathalie Milio.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium