Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bar Bernaar opent aan abdij van Hemiksem

-

In het statige en groene kader van de Sint-bernardusa­bdij heeft vrijdag Bar Bernaar de deuren geopend. De zomerbar, waar het accent sterk ligt op het lokaal karakter met onder meer een resem streekbier­en, wil zich vooral presentere­n als een oase van rust.

De uitbating van Bar Bernaar is in handen van het bekende cateringbe­drijf Bevers en Bevers uit Malle, dat hiervoor een samenwerki­ng heeft opgezet met de lokale brouwerij De Klem uit Niel. Naast de Hellegat-bieren van De Klem prijken op de kaart onder andere ook de bieren van De Verhuisbro­uwerij uit Hemiksem en de Blauwe Kuip uit Niel-schelle. “Bijzonder zijn toch ook onze mocktails als Ginger Balm en Pink Mary waarvoor we samenwerke­n met Nsane dat ons hiervoor concentraa­t aanlevert”, vertelt Tom Cumps, die het geheel strategisc­h en operatione­el begeleidt. Onze mocktails worden koud geperst en zonder enige toevoeging van additieven of suikers bereid. Uiteraard hebben we ook een uitgebreid gamma aan cocktails.”

Uitgebreid­e kaart

“Wie een hongertje krijgt, heeft de keuze uit tal van apero gerechten zoals nachos met guacamole, mini loempia’s of een tapasbord.

Voor de grote honger voorzien we gerechten als stoofvlees met friet, een vidé, ambachteli­jke kaas- en garnaalkro­ketten en pizza’s. Ook verfrissen­de ijsjes zijn verkrijgba­ar.”

Rustig verpozen

De voorbije weken werd naarstig getimmerd aan een groot houten terras, met een totale capaciteit van 150 zitplaatse­n. De nadruk ligt er op rustig genieten. Een groot ‘Ek-scherm’ bijvoorbee­ld, zoals in vele zomerbars, valt er dan ook niet te bespeuren.

“We willen in eerste instantie een ontmoeting­splek voor jong en oud zijn om in dit uitgelezen kader rustig even te verpozen en te genieten. We werken wel samen met Toerisme Rupelstree­k voor de wandelzoek­tocht die deze zomer start aan de abdij.”

Bar Bernaar is geopend tot eind september, op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 14u, in het weekend vanaf 12u.

Facebook: Barbernaar

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? Met een Hellegat-bier klinken Tom Cumps (links) en Wim op het succes van Bar Bernaar.
FOTO BART ROGGEMAN Met een Hellegat-bier klinken Tom Cumps (links) en Wim op het succes van Bar Bernaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium