Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil revanche voor woensdag”

Sara Van de Vel debuteert

-

Sara Van de Vel hield een kleine kater over aan het BK tijdrijden van woensdag. Zondag wil ze proberen met een goeie prestatie het spijtige voorval in Ingelmunst­er uit te wissen.

De 26-jarige renster van Rupelclean­ing - Champion Lubricant begon woensdag met het podium in haar hoofd aan de chronorace. Tot halfweg liep het nog redelijk naar wens, want daar werd ze als vierde renster geregistre­erd. In het tweede deel kwam ze echter ten val bij het nemen van een wat linke bocht waardoor haar alle kansen op dat podium uit handen werden geslagen.

“Ik was woensdagmi­ddag zwaar ontgoochel­d maar zo’n dingen kunnen nu eenmaal gebeuren”, aldus de ex-triatlete. “Je mag daar allemaal niet te lang stil bij blijven staan. Vooruit kijken naar de volgende opdracht is dan de boodschap. Mijn wat ongelukkig wedervaren van woensdag schreeuwt alleszins om revanche. Er zit niets anders op dan te proberen zondag op het BK op de weg in Waregem mij in positieve zin te laten opmerken en te proberen daar dan maar een mooie uitslag te versieren.” “Ik heb nochtans geen ervaring wat een nationaal kampioensc­hap op de weg betreft. Het zal zondag voor de eerste keer zijn dat ik daaraan deelneem. Maar dat maakt het voor mij ook tot een leuke uitdaging. Aan mij om er in de eerste plaats van te genieten en vervolgens te laten zien dat het met de conditie best wel in orde is. In een massaspurt heb ik niets te zoeken. Ik zal dus hoe dan ook proberen me te mengen in een of andere ontsnappin­g in de hoop dat die tot het einde stand kan houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium