Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Concerten in Mortsel Dorp beginnen met lokaal talent

Na de verplichte onderbreki­ng door de coronamaat­regelen begint ook Mortsel Dorp Concerten aan een nieuwe reeks voorstelli­ngen. Met een optreden van Johanna Lambrechts verschijnt er meteen muzikaal talent uit eigen stad op het podium.

-

Met zijn concerten geeft de organisato­r de Sint-benedictus­kerk op verschille­nde momenten van het jaar een muzikale invulling. Zondag wordt deze activiteit weer opgenomen met een optreden van het ensemble Les Goûts Authentiqu­es. Met blokfluiti­ste Johanna Lambrechts heeft de groep een Mortselse link.

“Ik woon op anderhalve straat van de kerk. Voor mij is het fijn om in eigen stad weer van start te mogen gaan met optredens. Ik speel in verschille­nde ensembles maar van oktober vorig jaar tot eind mei heb ik geen enkele collega gezien. Van Les Goûts Authentiqu­es wonen de meeste muzikanten trouwens in Oost- en West-vlaanderen. Het was enkel individuee­l oefenen. Gelukkig konden we de laatste weken opnieuw repeteren en dit voelde zalig aan”, reageert Johanna. Ze hoopt dat haar agenda de volgende maanden weer terug meer wordt gevuld met optredens.

“We mogen 150 toeschouwe­rs plaatsen en we zitten nu al aan 140 personen”, zegt organisato­r Wilfried De Cleyn.

Nu zondag zal de organisati­e van Mortsel Dorp Concerten zijn steun betuigen aan de actie Red Tram 7 voor het behoud van tramlijn 7.

 ?? FOTO ALEXANDRA BERTELS ?? Johanna Lambrechts woont in Mortsel.
FOTO ALEXANDRA BERTELS Johanna Lambrechts woont in Mortsel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium