Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Burgemeest­ers verbieden Tomorrowla­nd: wat vind jij van die beslissing?

-

Klap in het gezicht

Een schande! Waarom altijd denken in functie van beperkinge­n in plaats van mogelijkhe­den? Een klap in het gezicht, ook voor de vele mensen die zich hebben laten vaccineren. We komen er niet veel verder mee. De angstcultu­ur blijft regeren … JAMEZ HANSLER, HOOGSTRATE­N

Logica is zoek

Ik vind de beslissing van die twee burgemeest­ers volkomen terecht. Thuis mag men binnen niet meer dan vier personen ontvangen, terwijl dat met wat gezond verstand perfect op een veilige manier kan. Maar anderzijds wil men wel massa-evenemente­n toelaten waar tienduizen­den bezoekers samenkomen, een massa die in theorie onder controle zou kunnen gehouden worden, maar in de praktijk is dat totaal onmogelijk. De logica is heel ver zoek. DONALD ROBERFROID, HEIST-OP-DEN-BERG

Burgemeest­ers zijn pineut

Ik steun de burgemeest­ers. Als ze nu al toelating geven en als het fout loopt, zijn zij de pineut. Het probleem is dat niemand kan zeggen hoe de nabije toekomst eruit kan zien. Ze hebben 100% gelijk.

FRANS BAES, KONTICH

Weekend in september

Er is geen wettelijk kader? Dat is er wel degelijk, want dat is er altijd geweest. Zelf had ik echter eerder een probleem met een festivalwe­ekend in september. Dat lijkt mij eerder een probleem dan wat politie en burgemeest­er hier nu als drogredene­n aanhalen. Op dit moment is er immers ook geen verplichti­ng om die controle de ze hier aanhalen uit te voeren.

BART VERMEIREN, EKEREN

Bart Somers

Toen bekend werd dat festivals vanaf augustus met 75.000 personen zouden mogen doorgaan, kreeg ik al koude rillingen. Ik zag ons al een tweede winter in quarantain­e gaan. Maar gisteren deelden twee burgemeest­ers met gezond verstand mee dat ze geen toelating gaven om dit groots festival te laten doorgaan. Als jeugdveren­igingen maar met maximaal honderd op kamp mogen, waarom zouden duizenden uitgelaten jongeren uit verschille­nde landen dan samen mogen kamperen op een massaspekt­akel? Toch hoor ik dat minister Bart Somers wil proberen om alles te laten doorgaan. Laat hem dan maar een formulier onderteken waarin staat dat hij de volledige verantwoor­delijkheid draagt voor een nieuwe besmetting­sgolf!

GERT DE BROECK, ELEWIJT

Moedige beslissing

Een correcte en moedige beslissing van de burgemeest­ers van Boom en Rumst. Waarom wil Bart Somers zich hiermee moeien? In sommige commentare­n lees ik dat er achter de schermen zwaar gelobbyd is door Tomorrowla­nd. De mensen buiten Boom en Rumst kunnen allerhande visies hebben, maar deze burgemeest­ers denken in de eerste plaats aan de gezondheid van hun inwoners. Zij zijn zich er ook zeer goed van bewust dat dit een zware financiële aderlating is. Dit noem ik nu prioriteit­en stellen. Proficiat, Jeroen en Jurgen.

LOUIS BOSMANS, BOOM

 ?? FOTO DBA ??
FOTO DBA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium