Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Ucoins

Meestal lees ik wel alle informatie over Antwerpen, maar ik heb nog nooit gehoord van Ucoins. Misschien speelt de aversie tegenover bitcoins hierin mee, maar hoe kom je in godsnaam aan zo’n dubieuze naam? Al het geld dat aan deze reclame is uitgegeven had volgens mij beter besteed kunnen worden. Het idee dat hierachter zit lijkt me wel interessan­t, maar het is niet echt voor de Antwerpena­ar zelf. Die gaat niet zo dikwijls op hotel in eigen stad.

MARIA WOUTERS

Vaccins voor risicopati­ënten

Premier Alexander De Croo zegt in de Kamer dat we de eerste weken van juli de voorzichti­gheid moeten aanhouden omdat mensen met onderligge­nde aandoening­en nog geen tweede vaccinatie hebben gekregen. Is onze premier dan niet op de hoogte dat vele van deze mensen, onder wie ikzelf, pas in augustus de tweede prik krijgen en bijgevolg pas tegen eind augustus veilig zijn? Niet iedereen heeft Pfizer gekregen, een groot deel van Astrazenec­a is naar de risicopati­ënten gegaan.

LINDA BOLLAERT

Jacob Jordaenshu­is

In heel wat steden zijn huizen van kunstenaar­s belangrijk­e toeristisc­he trekpleist­ers. Wij hebben in Antwerpen het prachtige, maar onderbelic­hte Jordaenshu­is. Zou het niet mooi zijn dat inderdaad een toegankeli­jke museale invulling te geven in plaats van er een zoveelste horecaplek van te maken? Ook het huis van Antoon van Dyck verdient beter.

KARL DE GROODT, ANTWERPEN

Economie

Nadat ons land in deze coronacris­is oranje kleurt, staat onze economie op groen. Zowel de Nationale Bank als de economisch­e experts verkondige­n dat onze economie aan het groeien is en de coronacris­is zelfs na zes maanden al verteerd zal zijn. Ook interessan­t is dat de belastingb­etaler het niet zal voelen. Wij hebben lessen getrokken uit de lockdowns, bedrijven zijn beginnen te investeren. Het wordt uiteindeli­jk een nieuw normaal.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium