Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aanklager eist 22 jaar cel voor moord op loodgieter uit Lint

-

Het Nederlands­e Openbaar Ministerie beschouwt de Nederlande­r Nicky S. (32) als de hoofddader van de moord op de Vlaamse loodgieter Johan van der Heyden (56) en eist op het proces 22 jaar celstraf. Daarnaast vraagt de aanklager terbeschik­kingstelli­ng voor hem, en dwangverpl­eging.

Volgens de aanklager heeft Nicky S. de Vlaming eerst zwaar mishandeld in de laadruimte van zijn witte bestelwage­n. De Nederlande­r sloeg hem met het gereedscha­p van de loodgieter. Daarna zou Van der Heyden verder mishandeld zijn in een chalet in Zoersel. Daar stierf de Belg op maandag 3 juni 2019, één dag na zijn verdwijnen, om 14.15u ’s middags. De aanklager gelooft ook dat het Nicky S. was, die het lichaam daarna met een kettingzaa­g in stukken zaagde.

Voor de drie andere verdachten vraagt de aanklager lichtere straffen. Wanda v.R (41), de Nederlands­e prostituee waar Van der Heyden verliefd op was, riskeert twaalf jaar cel. Ze bedacht het plan, en ze hielp Nicky S. bij de uitvoering. Edna V. (41), die het plan mee bedacht, riskeert tien jaar cel, en haar toen 18-jarige dochter Cheyenne V. vijftien maanden voorwaarde­lijke celstraf.

 ?? FOTO RR ?? Johan van der Heyden.
FOTO RR Johan van der Heyden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium