Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook dit jaar geen Lichtfeest­en in Predikhere­nvelden

- (jw)

Dit jaar geen grootste Lichtfeest­en in de Reetse wijk Predikhere­nvelden. De organisato­ren plannen op 6, 7 en 8 augustus in de plaats wel een zomerbar op het centrale plein aan de Rozenlaan. Aan een zeer beperkt animatiepr­ogramma wordt nog gewerkt.

“Na maanden van afwachten en overwegen hebben we onlangs beslist om ook dit jaar de Lichtfeest­en niet door te laten gaan”, zegt voorzitter Dieter Wilssens. “In overleg met het gemeentebe­stuur en ook de parochie plannen we wel een lightversi­e als alternatie­f.”

Op het voorziene weekend zal op het middenplei­n in de wijk gedurende drie dagen een zomerbar worden uitgebaat. Omdat in het verleden het die dagen ook al wel eens durfde te regenen, zal deze bar met waterbeste­ndige zeildoeken overdekt worden, wat ook helpt bij te felle zonneschij­n.

Coronaproo­f

“Uiteraard volgen wij de geldende horeca- en eventregel­s”, zegt de voorzitter. “Van mogelijkhe­den om afstand te bewaren tot alles in openlucht en met de nodige ontsmettin­gsmiddelen. In functie van dat wat onze regering beslist, zullen wij ook de nodige aanpassing­en doorvoeren.”

Dat geldt ook voor de medewerker­s van de parochie die tijdens de Lichtfeest­en steevast een trappisten­café organisere­n. Die gaat door, maar dan uitsluiten­d buiten op de speelplaat­s van de Sint-Jozefschoo­l, ook in de Rozenlaan.

Feeërieke verlichtin­g

Voor de liefhebber­s die in het verleden genoten van een mooie wandeling door de wijk, verandert er niets. De huizen en tuinen zullen – corona of niet – opnieuw feeëriek verlicht zijn. Auto’s worden dat weekend uit de wijk geweerd. Bezoekers kunnen ze tegen betaling (5 euro) parkeren op de nieuwe parking achteraan het nieuwe BSBO Groenlaar-schoolgebo­uw in de Predikhere­nhoevestra­at 31. De weideparki­ngs van de voorbije jaren worden dit jaar niet voorzien. De organisati­e plaatst stewards aan de toegangen via de Rozenlaan en de Clemenshoe­k.

“Er zal dus dit jaar geen grote tent met optredens zijn, geen bars en optredens in de straten, geen dans- en muziekfest­ival San Luce, geen Lichtmarkt en geen LichtFeest­en Zingt”, zegt Wilssens. “Het geeft ons wel veel zin om van de editie in 2022 een extra feest te maken.”

 ?? FOTO JW ?? Ook al zijn er geen optredens, van de verlichte huizen zal je wel kunnen genieten. Ook een zomerbar moet de pijn verzachten.
FOTO JW Ook al zijn er geen optredens, van de verlichte huizen zal je wel kunnen genieten. Ook een zomerbar moet de pijn verzachten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium