Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dankzij mijn hockeyverl­eden vloog mijn eerste bal meteen 100 meter ver”

MANON DE ROEY WOONPLAATS SCHILDE LEEFTIJD 29 DISCIPLINE GOLF OLYMPISCHE DEELNAMES DEBUTANT OPVALLENDS­TE PRESTATIES 2X WPGA INTERNATIO­NAL CHALLENGE

- (sks)

In de schaduw van Thomas Pieters stuurt Antwerpen ook een vrouwelijk­e golfster naar Tokio: Manon De Roey. Met dank aan haar hockeyverl­eden.

Vijftien jaar heeft Manon De Roey op een hockeyveld gestaan, van haar derde tot haar achttiende. Felix Denayer en Thomas Briels zijn oude bekenden. Een carrière als Red Panther zat er nooit in.

“Bij de jeugd heb ik net niet de nationale ploeg gehaald”, vertelt De Roey. “Het zou er allicht ook nooit van gekomen zijn. Vanaf mijn twaalfde heb ik hockey een aantal jaar gecombinee­rd met golf. Het was een moeilijke keuze, maar ik zag meer toekomst in een individuel­e sport.”

Ironisch genoeg met dank aan haar hockeyverl­eden.

“De eerste bal die ik sloeg op een golfbaan vloog 100 meter ver. Dankzij mijn ervaring in hockey kon ik de juiste kracht in mijn slagen leggen. Vandaag sla ik ondanks mijn lengte verder dan het gemiddelde. Andersom leverde mijn swing me op een hockeyveld wel problemen op. Ik ben vaak afgefloten voor gevaarlijk spel.”

De ambities in Tokio zijn beperkt. “Top twintig zou al een mooie prestatie zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium