Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drugshond Bo (9) onverwacht overleden

Droevig nieuws voor Antwerpse politie

- (dvd, jtp)

De Antwerpse politiehon­d Bo is afgelopen dinsdag onverwacht overleden. De drugshond is 9 jaar oud geworden. Bo en haar broer Racko waren de veteranen onder de drugshonde­n in Antwerpen. “Bo had een sterk aandeel in de hoeveelhed­en verdovende middelen die in onze stad door de politie ontdekt werden”, aldus een erkentelij­ke burgemeest­er Bart De Wever (N-VA).

Bo was een van de vier drugshonde­n in het hondenteam van Politiezon­e Antwerpen. De oorzaak van haar plotse dood is onbekend.

“De drugshonde­n zijn van onschatbar­e waarde in de strijd tegen handel in drugs en de overlast die ermee gepaard gaat”, aldus De Wever (N-VA) nog.

In 2016 decoreerde de burgemeest­er Bo en Racko zelfs in het

stadhuis voor hun prestaties

Groot aandeel

“Ik ben bedroefd over het heengaan van Bo en wens mijn medeleven te betuigen aan haar hondenbege­leider. Bo verdient alle respect voor de inzet die ze voor en in onze stad leverde. Ze had een sterk aandeel in de hoeveelhed­en verdovende middelen die in onze stad door de politie ontdekt werden.”

In 2020 voerde Bo net geen honderd huiszoekin­gen uit en was ze goed zestig keer aanwezig bij een geplande actie. De drugshond heeft in een jaar tijd ook zo’n dikke vijftig voertuigen doorzocht. “De waardering voor het werk van Bo en haar geleider is groot”, zegt woordvoerd­er Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Pensioenle­eftijd

Het voorbije jaar maakte de Antwerpse politie al werk van de opvolging van Bo en Racko, die hun pensioenle­eftijd hadden bereikt. Eind september nam het drugshond Dio in dienst, in het najaar van 2021 zal ook Jeppe zijn intensieve opleiding voltooid hebben.

 ?? FOTO POLITIE ANTWERPEN ?? Bo deed in 2020 net geen honderd huiszoekin­gen.
FOTO POLITIE ANTWERPEN Bo deed in 2020 net geen honderd huiszoekin­gen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium