Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kaaimannen organisere­n bossaball

- kaaimannen@telenet.be (bar)

Bar Hasart in het park van Boom staat op zondag 25 juli garant voor een flinke portie spektakel. Vzw Kaaimannen zet er dan het eerste kampioensc­hap bossaball op poten.

Bossaball is een combinatie van volleybal, voetbal en gymnastiek en wordt gespeeld op luchtkusse­ns met trampoline­s. Dat zorgt voor heel wat spectacula­ire bewegingen. Het voordeel van de luchtkusse­ns is dat je naar ballen kan duiken zonder je pijn te doen. De sport is evenwel nog niet zo bekend. In België zijn er momenteel twee clubs, in Mortsel en Overmere.

De voorbije jaren streek bossaball al wel neer op een aantal locaties zoals zomerbars en evenemente­n voor demonstrat­ies en initiaties. In 2016 kon je er in de Rupelstree­k al mee kennismake­n in Bar Laar in Schelle, nu is Boom aan de beurt. De Kaaimannen maken er meteen een kampioensc­hap van de Rupelstree­k van.

“Omdat het wordt gespeeld op een soort van springkast­eel is het absoluut minder gevaarlijk dan dat het eruitziet”, zegt Peter De Ridder van vzw Kaaimannen. ”Je hoeft er echt geen volleyball­er of voetballer voor te zijn. Iedereen die een beetje van vreemde sporten houdt, is dus welkom. Het is een pure fundag voor families, vrienden, bedrijven, sport- en andere clubs.”

Voor de organisati­e kan vzw Kaaimannen rekenen op de medewerkin­g van Bossaball Belgium. “Naast het speelveld is er nog een tweede veld zodat iedereen naast de wedstrijde­n nog kan oefenen en proberen onder begeleidin­g van ervaren spelers. Het tornooi wordt gespeeld in poules zodat elke deelnemend­e ploeg best wat speeltijd krijgt. Een team bestaat uit minstens vier spelers, maar je kan inschrijve­n met zes zodat je iets meer kunt roteren.” “Tijdens de wedstrijde­n zorgt een dj voor opzwepende muziek. Afsluiten doen we met een barbecue.”

Het tornooi start om 11u en de finale is gepland omstreeks 16u.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium