Gazet van Antwerpen Stad en Rand

37 olympiërs wacht ‘warme’ ontvangst in Tokio

- (tjm)

De grootste lading Belgische olympiërs ooit vertrok gisteravon­d vanuit Zaventem naar Tokio. Liefst 37 atleten stapten het vliegtuig op, onder meer de Belgian Tornados, met de gebroeders Borlée en Jonathan Sacoor, Mauri Vansevenan­t en Lotte Kopecky (wielrennen), Louis Croenen en Fanny Lecluyse (zwemmen) en de Belgische turnploeg met Nina Derwael zijn erbij.

Voor Derwael worden het haar tweede Spelen. “Ik sta hier eigenlijk heel ontspannen. Ik heb alles al eens meegemaakt in 2016, dus ik weet ongeveer hoe alles in zijn werk gaat”, vertelde de turnster. Derwael gaf zelf ook aan dat ze de afgelopen periode mentaal veel gegroeid is. “Ik ben helemaal niet beginnen te twijfelen na de mindere FIT Challenge afgelopen maand. Die wedstrijd was gewoon een tussenstop. De trainingen daarna zijn allemaal heel goed verlopen en nu heb ik een heel positief gevoel.”

Voor Mauri Vansevenan­t is het wel de eerste keer. De jonge wielrenner van Deceuninck – Quick-Step mag zich in zijn tweede profjaar meteen opmaken voor de Spelen. “Ik ben wel wat overweldig­d, als je ziet hoeveel atleten hier samen staan”, zei hij. “Het zal een ongelofeli­jke ervaring worden, want ik ben nog maar één keer buiten Europa geweest, naar Peru. Ik kijk er enorm naar uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium