Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wilrijkse scoutsgroe­p countert schade van overstromi­ng met snelle crowdfundi­ng

-

In Grandpré in Noord-Frankrijk waren de leiders van de Wilrijkse scoutsgroe­p UPB het kamp aan het opbouwen toen ze plots geconfront­eerd werden met een overstromi­ng. Gevolg: tent stuk en alle eten kwijt. Maar via een snelle crowdfundi­ng van 3.375 euro is alle schade in minder dan een dag financieel verholpen. De kinderen komen later pas en het kamp gaat hoogstwaar­schijnlijk door.

“Dinsdagnam­iddag waren we aan het werken op het terrein, toen er rond 16u wat plasjes ontstonden”, zegt David Verschuere­n, hoofdleide­r van de welpen scouts Unité Royale Prince Baudouin (UPB). “We waren niet ongerust. Maar die plassen groeiden heel snel en er ontstond zowat een rivier. Tegen 18u stroomde die de tenten binnen. De boer is met zijn aanhangwag­en gekomen. We hebben snel al het materiaal daarin gegooid en naar de schuur gebracht.”

De schade van de overstromi­ng en de overhaaste reddingsop­eratie is veel verloren voeding en vooral een kapotte tent. De groep is een crowdfundi­ng gestart om dat financieel te boven te komen. “Die is heel hard rondgegaan bij onze oud-leden. We mikten op 3.000 euro. Woensdagoc­htend stonden we op en hadden we al 3.375 euro, dus hebben we de actie al meteen stopgezet.” Met dat bedrag kan de welpenleid­ing de tent laten herstellen voor het volgende kamp en kan er opnieuw voeding worden gekocht.

Alles kan waarschijn­lijk doorgaan: de kinderen komen pas in het weekend. “Dat hebben we al zo aan de ouders gecommunic­eerd. Zij en de kinderen hebben er vertrouwen in. Het weer blijft donderdag nog slecht, maar we hopen dat het vrijdag opheldert en dan zetten we de tenten weer op. Tot dan slapen we nog in de schuur.”

David Verschuere­n

Hoofdleide­r

“We mikten op 3.000 euro, maar na één dag hadden we al 3.375 euro. Dus stopten we de actie meteen.”

 ?? FOTO RR ?? Het prille Wilrijkse kamp in Noord-Frankrijk liep volledig onder.
FOTO RR Het prille Wilrijkse kamp in Noord-Frankrijk liep volledig onder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium