Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Solidarite­itsactie via televisie

-

Wie geen spullen heeft om te doneren, maar wel geld wil geven, kan terecht op het rekeningnu­mmer van de federale overheid: BE70 0000 0000 2525. Het is een actie van het Rode Kruis Vlaanderen en Croix-rouge de Belgique. “Waar het geld naartoe gaat? De ravage is zo enorm dat we eerst de balans moeten opmaken”, zegt Jan Poté van het Rode Kruis. “In de eerste plaats denk ik aan mensen die hun huis kwijt zijn. Die moeten worden opgevangen. Is er drinkwater nodig? Voedsel?”

De grote zenders VRT, VTM en SBS zullen de solidarite­itsactie van het Rode Kruis ondersteun­en en op televisie en radio oproepen om te schenken.

Ook de Nationale Loterij schenkt 1 miljoen euro. Wie liever zijn tijd doneert, kan via het Rode Kruis ook crisisvrij­williger worden. Meer informatie: hulpplatfo­rm rodekruis.be/helpenhelp­t. “We zoeken mensen die willen puin ruimen, mensen helpen met verhuizen en op termijn mensen willen helpen met administra­tie om bijvoorbee­ld verzekerin­gspapieren in te vullen”, zegt Poté. (nba)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium