Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eigenaar Hotdog Factory opgepakt na cryptofoon­kraak

500.000 euro cash, drugs en wapens gevonden

- (vdaa, jtp)

In een onderzoek naar internatio­nale drugshande­l heeft de politie dinsdag zeventien huiszoekin­gen uitgevoerd. Daarbij werd onder andere meer dan 20 kilo hasj, vuurwapens en in totaal 500.000 euro cash in beslag genomen. Negen verdachten werden opgepakt.

Het grootschal­ige onderzoek naar internatio­nale drugshande­l kwam er na de cryptofoon­kraak van Operatie Sky. De berg onderschep­te versleutel­de berichten leidden de speurders naar de criminele organisati­e. Dinsdag voerden de Antwerpse politie en de federale politie zeventien huiszoekin­gen uit bij leden van de families Z. en O. Daarbij werden meer dan tachtig mensen ingezet.

In totaal werden negen verdachten gearrestee­rd: acht personen in België en één in Griekenlan­d. Volgens onze informatie is Brahim Z. (24), in het milieu beter bekend als ‘Kerst’, de man die in het buitenland werd opgepakt. Hij is mede-eigenaar van horecazaak Hotdog Factory op de Sint-jacobsmark­t. Sinds de huiszoekin­gen is de zaak gesloten.

Ook Soufiane Z., familie van Brahim Z., werd opgepakt. Hij is bestuurder van de Diamond Lounge op de Kipdorpves­t. Die shishabar was in 2015 het toneel van een gewapende raid in het drugsmilie­u. De daders verklaarde­n toen op zoek te zijn naar Soufiane. In 2018 werd de zaak ook al bestuurlij­k gesloten voor drugsgerel­ateerde feiten. “Tijdens de huiszoekin­gen werd meer dan 20 kilo hasj, zo’n 300.000 euro cash, diverse cryptofoon­s, vuurwapens, luxegoeder­en, luxevoertu­igen en zwaar vuurwerk in beslag genomen”, bevestigt Stéphanie Chomé van het Antwerps parket. Die huiszoekin­gen waren overigens het laatste wapenfeit van drugshond Bo, die afgelopen dinsdag onverwacht overleden is.

Saillant detail: volgens onze informatie trof de politie het grootste deel van het geld aan in een pand in de Ellermanst­raat. In die straat is ook het kantoor van de douane. Tijdens verder onderzoek op de inbeslagge­nomen wagens troffen de speurders nog eens meer dan 200.000 euro cash aan in diverse verborgen luiken, wat de totale vangst op 500.000 euro brengt.

Zeven van de negen verdachten werden na de actie voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Zes van hen, allen tussen de 24 en 30 jaar oud, werden aangehoude­n. Een verdachte werd onder elektronis­ch toezicht geplaatst. Ze verschijne­n maandag voor de raadkamer.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? De Hotdog Factory op de Antwerpse Sint-jacobsmark­t.
FOTO VICTORIANO MORENO De Hotdog Factory op de Antwerpse Sint-jacobsmark­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium