Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Plofkraak in bpost-kantoor

- (nelo, blg)

In Zandhoven is vrijdagoch­tend een plofkraak gepleegd op het bpost-kantoor op de Vierselbaa­n. Een drietal mannen met bivakmutse­n op vernielden met explosieve­n de inkomhal van het kantoor, waar ook een bankautoma­at stond. Of ze buit konden maken, is niet duidelijk. Het is al de tweede plofkraak in de regio Antwerpen op drie dagen tijd.

De plofkraak gebeurde rond 5u. “Ik schrok wakker van een enorme knal”, vertelt buurtbewoo­nster Viviane. “Toen ik uit het raam keek, zag ik overal rook uit het postkantoo­r komen. Ik heb mijn man wakker gemaakt en we zijn gaan kijken.” De ravage na de ontploffin­g was groot. Het explosief heeft de volledige voordeur eruit geblazen. De inhoud van de bank en delen van de automaat lagen her en der verspreid over de straat. Eenmaal beneden zagen Viviane en haar man een wagen voor het postkantoo­r staan. De nummerplaa­t was afgeplakt. “Nog altijd viel mijn frank niet dat het om een plofkraak ging”, zegt ze. “Ik heb geroepen of ze hulp nodig hadden - heel stom achteraf. De auto is met gierende banden weggereden.” Ontmijning­sdienst DOVO kwam na de feiten ter plaatse om na te gaan of er nog ontploffin­gsgevaar dreigde en de brandweer zal nagaan of de stabilitei­t van het gebouw in het gedrang is.

De daders konden na de feiten ontkomen met een wagen. De federale gerechteli­jke politie zal de zaak onderzoeke­n. Dat onderzoek zal onder meer moeten uitwijzen of het mogelijk om dezelfde daders gaat als enkele dagen geleden in Essen, waar een - vermoedeli­jk mislukte - plofkraak werd gepleegd op een bankautoma­at van AXA.

 ?? FOTO BFM ?? Het vernielde kantoor.
FOTO BFM Het vernielde kantoor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium