Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Campagne zet petanqueve­ldjes in de kijker

-

‘Straks samen naar de Provence?’, zo heet de campagne waarmee het district Antwerpen de zuiderse sport petanque wil promoten bij de inwoners. Deze zomer worden daarom openbare veldjes aangekleed. Op zondag 19 september volgt een petanqueto­ernooi.

“In district Antwerpen vind je een twintigtal petanqueve­lden die iedereen vrij kan gebruiken”, zegt districtss­chepen Charlie Van Leuffel (N-VA). “Deze zomer zetten we tien van die terreintje­s in de kijker. Elke zaterdag wordt één pleintje een hele week lang extra gezellig gemaakt met fijne inkleding.” Er komt opvallende signalisat­ie bij de veldjes en via een Qrcode kunnen de spelers nog terreinen ontdekken in de buurt.

Toernooi

Als apotheose van een zomer vol jeux de boules is er op 19 september een toernooi aan de Napoleonka­ai op het Eilandje. Teams kunnen zich gratis inschrijve­n en als prijs krijgen ze Antwerp Ucoins, die ze kunnen besteden bij de horeca van de stad. Voor deze eerste editie kunnen er maar zestien ploegen deelnemen. Het is de bedoeling om het tornooi elk jaar verder te zetten en uit te breiden. Van Leuffel en stedelijk schepen voor middenstan­d Koen Kennis (N-VA) speelden afgelopen donderdag al eens een spel aan het Theaterple­in. Voor Kennis is de promotie van petanque ook een inspanning voor de horeca. “De veldjes zijn een mooie kans voor nabijgeleg­en horecazake­n om extra volk naar hun terras te lokken. We moedigen lokale horecaonde­rnemers en hun klanten aan om een ploeg samen te stellen.” Voor wie dat nog niet wist: je kan ook petanqueba­llen en ander sport- en spelmateri­aal reserveren bij de uitleendie­nst van Sporting A.

 ?? FOTO DISTRICT ANTWERPEN ?? Schepen Koen Kennis en districtss­chepen Charlie Van Leuffel vinden de veldjes een absolute troef.
FOTO DISTRICT ANTWERPEN Schepen Koen Kennis en districtss­chepen Charlie Van Leuffel vinden de veldjes een absolute troef.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium