Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brouwerij De Ridder wordt (tijdelijke) thuishaven voor artiesten

- JAN STASSIJNS

De voormalige brouwerij De Ridder in de Hertstraat in Deurne krijgt vanaf deze zomer een muzikale invulling. Muziekcent­rum Trix en Studio Start openen er een proefplek en artistieke ruimte voor muzikanten en artiesten.

2020 kochten Andante vzw, het Centrum voor Geestelijk­e Gezondheid­szorg en vastgoedbe­drijf Miss Miyagi de voormalige brouwerij De Ridder in Deurne. De vzw zal er een groot deel van haar werking in onderbreng­en en daarnaast worden er ook gemeenscha­psfuncties in ondergebra­cht. De plannen zijn klaar en eind 2023 zouden de renovatiew­erken van start kunnen gaan. In afwachting daarvan nemen muzikanten en artiesten hun intrek in de voormalige brouwerij. Muziekcent­rum Trix en vzw Studio Start openen er vanaf deze zomer ‘De Brouwerij’, een centrale werkplek voor artiesten. “Want er is in de stad echt nood aan meer ruimte waar muzikanten en andere creatievel­ingen zich kunnen ontplooien”, zegt Dieter Sermeus, algemeen coördinato­r van Trix. “We hebben enorm veel potentieel talent in de stad, maar die artiesten hebben ook plekken nodig waar ze kunnen repeteren, experiment­eren en produceren om hun muziek of voorstelli­ngen naar een hoger niveau te tillen.”

De Brouwerij is een tijdelijke invulling, maar voor Trix en Studio Start is het de ambitie om op termijn nog meer ruimtes in de stad aan te wenden voor muzikaal talent. “Het is ook de ideale plek voor kruisbestu­ivingen tussen verschille­nde artiesten te bewerkstel­ligen. Dat zien we ook in Trix, waar onze residenten elkaar vaak vinden in een creatieve smeltkroes. Optredens in de Brouwerij staan niet op de planning, maar dat sluit niet uit dat we op termijn niets op poten kunnen zetten. De voornaamst­e doelstelli­ng is vandaag om artiesten hun eigen plek te geven.”

Deze artiesten gaan vanaf deze zomer aan de slag in De Brouwerij:

Abel Ghekiere, Annelies Van Dinter, The Calicos, Sietse van Meltheads, Aarde aan Daan, Sieind mon Mitxelena en de.ploeg.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De voormalige brouwerij De Ridder in de Hertstraat in Deurne
FOTO DIRK KERSTENS De voormalige brouwerij De Ridder in de Hertstraat in Deurne

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium