Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Artiesten van eigen bodem op Mariaburgs­e Feesten

-

“We hebben geen glazen bol, maar we hopen de Mariaburgs­e Feesten op zondag 26 september toch te kunnen houden”, zegt Steven De Schepper, ondervoorz­itter van Wijkwerkin­g Mariaburg. “We houden in ieder geval drie scenario’s achter de hand.”

Na een proces van nadenken en overwegen, werd toch besloten om de Mariaburgs­e Feesten op het Van de Weyngaertp­lein te laten doorgaan. “We hebben de medewerkin­g en de steun van de gemeente Brasschaat, het district Ekeren en de stad”, zegt Steven. De artiesten zijn geboekt, onder voorbehoud weliswaar, en er wordt al volop reclame gemaakt voor de rommelmark­t in de aanpalende straten van het plein. De drie optredende groepen hebben allemaal iets te maken met Mariaburg. De Mariaburgs­e familie Sybers en Jan Carpentier spelen in het Koninklijk Harmonie-orkest Labore et Constantia. Zij openen om 11.15u op het plein de festivitei­ten. Vier muzikale vrienden begonnen met wat spielerei, en werden zo gevormd tot Spiegelei inc. Wesley woont in de wijk. The Bonnie Blues is dan weer een akoestisch trio. Nele Paelinck heeft Mariaburgs­e roots. Dit jaar staat Nele met een van haar projecten op het podium. Simon van Midnight Runaway schreef Brasschaat­se geschieden­is in The Voice 2021. Hij werd net niet de winnaar van deze wedstrijd. Voor de vroege vogels is er ontbijt om 9u, opgeluiste­rd door muzikanten van de Stedelijke Academie van Ekeren.

Ook dit jaar wordt rond de Mariaburgs­e Feesten een zoek-meewandeli­ng gehouden. De opgave verschijnt in een bijlage van de wijkkrant. Deze activiteit loop tot en met zondag 28 november. Voor de rommelmark­t kan er pas vanaf 1 augustus worden ingeschrev­en. Als corona het toelaat, wordt er gequizd op vrijdag 24 september. Mochten er door de coronapand­emie toch extra maatregele­n worden opgelegd, dan plooien de Mariaburgs­e Feesten terug tot scenario 2 of 3. In scenario 2 wordt het terrein omheind en worden de bezoekers enkel toegelaten volgens de dan geldende maatregele­n. In het laatste geval rijden twee tractors met oplegger door de wijk, waarop de artiesten hun ding kunnen doen. “Laten we vooral duimen dat het niet zover hoeft te komen”, besluit Steven.

mariaburg.be

 ?? FOTO MARC WOUTERS ?? Nog een tweetal maanden scheiden ons van de Mariaburgs­e Feesten. Afwachten of we weer dicht bij elkaar kunnen zitten.
FOTO MARC WOUTERS Nog een tweetal maanden scheiden ons van de Mariaburgs­e Feesten. Afwachten of we weer dicht bij elkaar kunnen zitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium