Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zal al mooi zijn als we break-even draaien”

- KRISTIN MATTHYSSEN

De dertigste Week van de Malmejo, traditione­el het jaarlijks hoogtepunt van jeugdhuis JK Malmejo aan de Lierselei 19 in Oostmalle, is op gang getrapt. Het wordt een speciale terrasedit­ie, waarbij de superlange tent met nadarafslu­iting verdeeld is in coronaproo­fboxen om in bubbels van acht feest te vieren. “Winst gaan we op deze manier niet maken”, zegt voorzitter Willem Bastiaens (25). “Het zal al mooi zijn als we break-even draaien. Maar we hebben gelukkig goeie sponsors.”

Jeugdhuis Malmejo is een van de oudste jeugdhuize­n van onze regio. Dat zie je aan de schrijfwij­ze van JK Malmejo, met de K van Jeugdklub, zoals nog in de oude spelling. Vorig jaar zou de Malmejo normaal zijn vijftigste verjaardag gevierd hebben. Maar het werd een jubileum in mineur, met geen enkele publieksac­tiviteit die kon doorgaan.

Ook dit jaar is de Week van de Malmejo die nog tot en met 25 juli duurt, anders dan anders. “Normaal hebben we een tent, een openluchtp­odium en worden er ook nog in ons jeugdhuis in de kelder van de jeugdcompl­exen aan de Notelaar activiteit­en georganise­erd. Ditmaal speelt alles zich in de extra grote tent achter het jeugdcompl­ex af, die we opgedeeld hebben in boxen van acht personen”, zegt voorzitter Willem Bastiaens. “In totaal kan er 150 man binnen. Ook buiten hebben we nog zithoeken gemaakt.”

Galabal

Waar normaal een jeugdfuif tijdens de Week van de Malmejo soms 1.400 man trekt, zal dat aantal dit jaar dus slechts rond de 150 draaien. En dat voelen de jongeren in hun portemonne­e. Maar ze zijn al lang blij dat ze weer volk mogen ontvangen. “Vrijdag starten we met het galabal. Zaterdag 17 juli vervangt het openluchtt­erras de gebruikeli­jke openluchtf­uif. Er is nog plek vrij. Zondag kan je meedoen aan een fietstour met ’s avonds een barbecue, verzorgd door Bistro Nobis.” Op 19 juli staat de muziekkwis op het programma, op 20 juli het terrasconc­ert met deejays en op 21 juli een Comedy Night met onder meer Thomas Smith, bekend van Foute Vrienden.

Op 22 juli is het Prinses en Prinsessen Avond met verschille­nde deejays en op 23 juli Malmejock met de Crackups, Kookaburra, The Stats en Discobaars­jock. De familiedag op 24 juli met beachterra­s en beachvolle­y is meestal ook een trekker. Bij de Leste Klets op 25 juli zal de pijp van de Oostmalse jeugd wel uit zijn.

Verlof

“Wij overnachte­n hier de hele week in iglotenten om het materiaal te bewaken”, vertelt Willem, die er net als de rest van het bestuur veel goesting in heeft. Sommigen pakken er zelfs verlof voor. “Ik werk in de bouw, dus ik heb sowieso congé”, zegt Willem. Het volledig programma is online te vinden. Voor de Velokestou­r, Muziekkwis en Beachvolle­y moet je je ploeg inschrijve­n.

Willem Bastiaens

Voorzitter JK Malmejo

“Wij overnachte­n hier de hele week in iglotenten om het materiaal te bewaken.”

 ?? FOTO RR ?? Het bestuur van jeugdhuis Malmejo in de boxen voor acht personen in de tent.
FOTO RR Het bestuur van jeugdhuis Malmejo in de boxen voor acht personen in de tent.
 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? In deze extra lange tent speelt alles zich af de komende week.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN In deze extra lange tent speelt alles zich af de komende week.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium