Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt een soort try-out”

-

Het zag er een tijdlang naar uit dat de Profronde van Deurne ook dit jaar van de kalender zou geschrapt worden, maar kijk, de wedstrijd vlak bij het Bosuilstad­ion gaat vanavond toch gewoon door. Zij het weliswaar niet langer als mannenkoer­s, maar wel als vrouwenwed­strijd.

“Na twaalf opeenvolge­nde edities vond onze koers vorig seizoen niet langer plaats en nee, dat lag niet aan de coronapand­emie”, zeggen organisato­ren Marc Claus en Dirk Ongenae in koor. “Het district Deurne koos ervoor om de 2 Districten­pijl Ekeren-deurne financieel te ondersteun­en, zodat wij in de kou bleven staan. Zonder die middelen was het voor ons in principe niet mogelijk om de Profronde nog verder te laten doorgaan. Daarom hadden we ei zo na de handdoek gegooid, maar onze trouwe sponsors wilden ons niet zomaar aan ons lot overlaten. Ze schonken ons hun vertrouwen en dat was de stimulans die we nodig hadden om weer gemotiveer­d aan de slag te gaan en voluit te gaan voor een wielerweds­trijd in Deurne.”

Sanne Cant absolute blikvanger

Enter de Profronde van Deurne voor vrouwen. “Het vrouwenwie­lrennen is in volle opmars en dus willen wij weleens nagaan of het ook hier in Deurne belangstel­ling geniet. Noem de wedstrijd van zaterdagav­ond (vanavond dus, red.) gerust een soort try-out. Drievoudig wereldkamp­ioene veldrijden Sanne Cant is onze absolute blikvanger. Voorts zullen er heel veel verschille­nde nationalit­eiten aanwezig zijn. Naast de Belgische vrouwen verwachten we bijvoorbee­ld ook rensters uit onder meer Nieuw-zeeland, Noorwegen en zelfs Argentinië. Als het nieuwe concept aanslaat, is het de bedoeling om volgend jaar grotere namen aan te trekken.”

De wedstrijd in Deurne bestaat uit vijftig ronden of in totaal zestig kilometer. “We hopen op een levendige wedstrijd, om de drie ronden zijn er stevige premies te verdienen.” Start om 20.30 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium