Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nu nog een weide, morgen een festivalte­rrein van The Sound of the Dj’s

-

In de schaduw van de windmolens verrijst het festivalte­rrein van The Sounds of the Dj’s, dat zaterdagmi­ddag losbarst. Pat Krimson, Buscemi, Dj Frank en vele andere dj’s bestijgen daar tussen 12u ’s middags en 1u ’s nachts het podium.

Op de weide in de Overbroeks­traat wordt alles in gereedheid gebracht voor het eerste Brechtse dj-festival. De tenten worden opgezet, de hekken geplaatst en het decor van de mainstage gemonteerd. Decorbouwe­rs Beni Van Den Bergh van Benzerelli en Bart Van Nooten van Prezentado maakten er een megagroot mengpaneel van.

“In een week tijd hebben we dit klaargesto­omd”, zeggen ze. Ze zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe. “Samen hebben we veertig jaar ervaring.”

Ze werkten met Phixion (intussen failliet door corona, red.) aan talloze decors van Tommorowla­nd, Graspop, Hellfest en de Spaanse rijschool. Prezentado tekende ook voor de grote zonnen in Balen, de twee meter grote letters in Mol en de drijvende lettercons­tructie op het Zilvermeer. Ze maakten van hun uit de hand gelopen hobby, als bouwers van carnavalsw­agens, hun beroep. Beni deed dat bij carnavalsg­roep Den Uil in Horendonk in Essen en Bart bij het kindercarv­aval in Weelde. “Dit is niet echt werken voor ons. Er is altijd wel een deadline, maar we zijn graag creatief bezig en de sfeer die er rond zo’n opbouw hangt, is heel apart.”

De festivalga­ngers kunnen morgen tientallen dj’s aan het werk zien op een stagedecor van deze heren. Gastheren Gery Moens, aka DJ Distefano, en Steven Martens, aka DJ WAX, wisten grote namen voor hun line-up te strikken: Pat Krimson, Pat B, Buscemi, Robert Abigail, Dave Davis en zelfs DJ F.R.A.N.K. die speciaal uit Spanje komt overgevlog­en. Daarnaast staat er op het terrein nog The Silent Stage. “Hier kunnen festivalga­ngers met hoofdtelef­oon luisteren naar sets van ander dj’s als Harmony DJ Team en de Nederlands­e DJ Kicken. Heel wat dj’s wilden er graag bij zijn, maar de mainstage zat vol. Op deze manier kon ik toch aan die vraag voldoen”, legt Moens uit.

Dansen mag

“Heel belangrijk, dansen mag in de eigen bubbel”, benadrukt Distefano. “Aan de hoge tafels voorzien we wel krukken, maar je mag rechtstaan ook. De drank wordt bediend aan de tafels en het eten kan coronaproo­f afgehaald worden.”

Beide gastheren sluiten zaterdagav­ond hun eerste dj-festival samen achter de draaitafel­s af. Ze hopen met het festival voor een streepje muziek te zorgen terwijl een groot deel van land getroffen is door waterellen­de. Voor Steven Martens uit Alken kwam het alleszins ook heel erg dichtbij. Ze verwachten ruim 500 festivalga­ngers, maar wie er nog bij wil zijn, kan nog snel een ticket bestellen.

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? Dj’s Distefano en Wax met decorbouwe­rs Beni Van Den Bergh en Bart Van Nooten.
FOTO ELKE LAMENS Dj’s Distefano en Wax met decorbouwe­rs Beni Van Den Bergh en Bart Van Nooten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium