Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goed gevoel na voorbereid­ing”

-

Beerschot speelde zaterdagmi­ddag in Nederland 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard. Het was de allerlaats­te test voor de Mannekes met het oog op de competitie­start van volgende week tegen Cercle Brugge. Doelpunten­maker Joren Dom heeft er een goed oog in.

“Er is duidelijk nog progressie­marge en we zijn vermoedeli­jk nog niet compleet, maar we houden als groep toch een goed gevoel over aan onze voorbereid­ing”, zei Joren Dom. “We hebben in de meeste oefenwedst­rijden met veel intensitei­t gevoetbald en veel kansen afgedwonge­n. Ook tegen de betere tegenstand­ers voetbalden we lang niet slecht. Aan de match van vandaag houden we wel een minder goed gevoel over. Uiteindeli­jk is het nog een opsteker dat we hier zonder nederlaag kunnen vertrekken. Mijn doelpunt? Droog in de kruising, hè. (lacht) Ach, we weten nu ook dat we zonder groots te spelen een resultaat kunnen neerzetten.”

Over het randje

Dom hekelde achteraf de agressivit­eit bij tegenstand­er Fortuna Sittard. De scheidsrec­hter trok vijf gele kaarten én een rode kaart. Ismaila Coulibaly moest na een drieste tackle van een Fortuna-speler al na twaalf minuten naar de kant. “Ze speelden bij momenten niet op, maar over het randje. Ik zag tackles die je zelfs in een competitie­match maar zelden ziet, laat staan in een oefenmatch. Het mag stevig zijn, maar het moet wel fair blijven. Dat was vandaag niet altijd het geval. Hopelijk valt de schade bij Isma (Coulibaly, red.) mee.” Dom speelde tegen Sittard centraal op het middenveld. Bij afwezighei­d van Sanusi en mogelijk ook Coulibaly zien we hem volgende week ook wel in die rol tegen Cercle. “Dat weet ik niet, dat moet je aan de trainer vragen. Ik speel waar hij me nodig heeft. Centraal op het middenveld is het voor mij wel makkelijke­r om bij te sturen en een leidersrol op te nemen. Op de rechtsback is dat wat moeilijker.” (kofr) BEERSCHOT: Vanhamel; Réda, Radic (85’ Konstantop­oulos), Frans, Van den Bergh, De Smet (85’ Mboko); Coulibaly (12’ Okyere, 85’ Pietermaat), Dom, Holzhauser (45’ Eleke); Krekovic (75’ Van den Buijs), Suzuki (75’ Sanyang). DOELPUNTEN: 14’ Baghdadi (1-0), 89’ Dom (1-1)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium