Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was meer een gevecht tegen mezelf”

Kontichena­ar Duarte Marivoet Scholiers moet na offday vrede nemen met brons

-

Hij was naar de zee getrokken voor goud, maar moest uiteindeli­jk vrede nemen met brons. Ondanks een derde plaats draaide het BK tijdrijden in Koksijde op een ontgoochel­ing uit voor tweedejaar­snieuwelin­g Duarte Marivoet Scholiers. Dan maar komend weekend revanche nemen op het BK op de weg?

“Het liep voor geen meter”, jammerde de renner uit Kontich. “Ik had echt slechte benen en het was meer een gevecht tegen mezelf dan tegen de chrono. Bij mijn aankomst ben ik zelfs in tranen uitgebarst­en. Ik besefte meteen dat de driekleur niet voor mij zou zijn. Zo ontgoochel­d was ik. Al bij al ben ik zelfs verbaasd dat ik uiteindeli­jk nog derde ben geëindigd. Alleszins een proficiat aan winnaar Milan Van den Haute, die verdiend de zege pakte. Ik weet dat hij veel investeert in dat tijdrijden en dat heeft gerendeerd. Ik moest finaal zestien seconden toegeven op hem.”

Na het allemaal even te laten bezinken, dacht Scholiers ook te weten waar het was misgelopen. “Ik heb de dagen voor de wedstrijd rust genomen en dat is me slecht bekomen. Op donderdag had ik nog een uur of twee moeten gaan trainen en wat spanning op mijn benen zetten. Dan waren die slechte benen op zaterdag wellicht achterwege gebleven. Nu goed, het is wat het is. Ik probeer me te focussen op de volgende

doelen.” Revanche in Liedekerke?

Volgende zondag is er in Liedekerke al het BK op de weg. Volgt daar de revanche? “Ik ga er alles aan doen om een hoofdrol te kunnen spelen, maar moet ook realistisc­h zijn. Op wat stukken vals plat na is het parcours niet meteen selectief. Dat maakt dat zowat iedereen zijn kans zal zien om de titel te grijpen. Voor mij is het in elk geval simpel: ik zal niet moeten afwachten tot het op een spurt uitdraait, dat is sowieso mijn sterkste wapen niet. Mijn enige kans op succes is om voor het offensief te kiezen en te proberen met een groepje voorop te komen. Ik weet dus wat me te doen staat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium