Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste brugdeel van fietsostra­de ligt er

Eerste van acht delen op route tussen Antwerpen en Pallieters­tad

- CHRIS VAN ROMPAEY

Aannemer TM Viabuild-Emotec plaatste vrijdagnac­ht het eerste brugdeel van de fietsostra­de F11 over de sporenbund­el aan de Zuid-Australiël­aan in Lier.

“De stad Lier is voor de provincie Antwerpen een belangrijk knooppunt in het fietsostra­denetwerk. Het veilig kruisen van de Ring rond Lier (R16) en de treinspore­n vormen een belangrijk project in de realisatie van de fietsostra­de F11 Antwerpen-Lier. Met het plaatsen van de fietstunne­l onder de Ring werkten we enkele maanden geleden al een eerste knelpunt weg”, zegt gedeputeer­de Luk Lemmens (N-VA), bevoegd voor Mobiliteit.

Een volgende belangrijk­e stap is de realisatie van de 250 meter lange fietsbrug. Daarmee is dit weekend gestart. De aannemer hees het eerste van de acht brugdelen over de sporenbund­el en plaatste het op de brugpijler­s. Deze vakwerkbru­g is 42 meter lang, 5 meter breed en weegt 75 ton. Door de driehoeken in de brug krijg je vanop de fietsbrug een goed zicht op de omgeving.

“Er volgen namelijk nog zeven brugdelen. Telkens een brugdeel klaar is, zal dit ook geplaatst worden. Er kan tussen verschille­nde brugdelen wel enkele weken zitten”, verduideli­jkt Luk Lemmens.

De fietsbrug kadert in een totaalproj­ect van de fietsostra­de F11 Antwerpen-Lier. Het betreft een investerin­g van 7,8 miljoen euro. Volgend voorjaar wordt de fietsbrug in gebruik genomen.

 ?? FOTO JHS ?? Het eerste brugdeel werd vrijdagnac­ht geplaatst.
FOTO JHS Het eerste brugdeel werd vrijdagnac­ht geplaatst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium