Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Roger van Damme heropent zaterdag

- FOTO MARC GYSENS, RR (nba)

Toppatissi­er Roger van Damme (50) heeft met lede ogen moeten aanzien hoe zijn spiksplint­ernieuwe zaak geruïneerd werd, maar dat laat hij nu achter zich. “Zaterdag gaan we weer open”, klinkt het strijdvaar­dig.

Amper zes dagen na de opening van zijn zaak Désirée in Durbuy moest Van Damme die door het noodweer weer sluiten. Het water zette de hele zaak blank. Van de parketvloe­r blijft niets over. “Maar je kunt het niet vergelijke­n met de mensen die alles kwijt zijn. Mijn gedachten gaan uiteraard uit naar hen”, zegt de chef.

Zaterdagoc­htend ging hij meteen aan de slag. “We hebben nog geen elektricit­eit, dus alles gebeurt met generatore­n. Met man en macht zijn we de vloer er beginnen uithalen. Nu staan er bouwdroger­s om alles droog te krijgen. We zullen een tijdelijk tapijt leggen”, zegt Van Damme. “Het keukengeri­ef voor de wafels, de pannenkoek­en en de oliebollen is gespaard gebleven, dus waarom niet heropenen? Zelfs al is het in een pop-upconcept en moet ik de wafels uitdelen omdat er geen kassa is.”

Of er al opnieuw toeristen zullen zijn, kan de chef niet inschatten. “Maar ik wil gewoon weer mijn werk doen. Ik wil ook een voorbeeld stellen aan wie alles kwijt is: laten we niet opgeven, samen komen we erdoor.”

 ??  ?? De keuken van Roger van Damme liep onder water.
De keuken van Roger van Damme liep onder water.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium