Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Thuisbasis: ‘Campus Rustoord’

Fusieclub Excelsior Mariaburg heeft nieuw terrein en nieuw gebouw Voetbalclu­b Excelsior Mariaburg, de fusieclub ontstaan uit KFC Excelsior Kaart en de Koninklijk­e Mariaburg V.K., speelt voortaan op een nieuw kunstgrasv­eld. De club heeft meteen ook een ni

- JAN BRYS

Campus Rustoord is de naam van de site waar de fusieclub haar wedstrijde­n zal spelen. Die campus bevindt zich in de wijk Kaart.

“Het oude kunstgrasv­eld was volledig versleten. Naast een nieuw kunstgrasv­eld hebben we een nieuwbouw gerealisee­rd met acht kleedkamer­s en een ruimte voor de scheidsrec­hters. Onze kantine was nog in orde. We hebben ook de kleedkamer­s op onze site in Mariaburg gerenoveer­d. In totaal hebben we een project gerealisee­rd van 860.000 euro. Gelukkig konden we rekenen op een investerin­gstoelage van 286.000 euro van de gemeente Brasschaat”, zegt financieel en sportief verantwoor­delijke Frank Valkeneers.

De fusieclub telt 450 leden. Ze wil zich voornameli­jk richten op de jeugd uit de buurt. Voor sportschep­en Adinda Van Gerven (N-VA) was dat primordiaa­l. “De buurt werd uitgenodig­d voor de openingspl­echtigheid. We willen die verbondenh­eid zeker benadrukke­n. Verder vindt de damesploeg VVC Brasschaat hier ook een onderkomen. Zij kunnen nu ook op een deftig veld spelen. De beide clubs zijn daadwerkel­ijk naar elkaar toe gegroeid. De puzzelstuk­jes passen mooi in elkaar. De twee oorspronke­lijke clubs hadden al vlug door dat een fusie de beste garantie op voortbesta­an was.”

Verdere fusie?

Door de fusie van de twee clubs rijst opnieuw de vraag naar een grotere fusie. Want naast Excelsior Mariaburg is er ook nog Mariater-Heide en KFC Brasschaat. Laatstgeno­emde speelt in het Louis De Winterstad­ion. In het verleden werd het idee al geopperd dat alle clubs beter zouden samensmelt­en tot één club met als hoofdzetel het Louis De Win

terstadion. De jeugdploeg­en zouden dan in de verschille­nde wijken spelen. Frank Valkeneers: “De communicat­ielijnen

naar Maria-ter-Heide en KFC Brasschaat liggen zeker open. Maar een verdere fusie kan er alleen maar komen als de

clubs gezond zijn. We gaan natuurlijk geen schulden overnemen.”

 ?? FOTO RR ?? Klaar voor de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasv­eld.
FOTO RR Klaar voor de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasv­eld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium