Gazet van Antwerpen Stad en Rand

N8 van Wommelgem integraal naar 2022 verzet door stijgende besmetting­en

- (kma)

Ondanks alle voorbereid­ingen, hebben de organisato­ren van de N8 van Wommelgem in samenspraa­k met de burgemeest­er beslist om de geplande muziekavon­d op 21 augustus alsnog te annuleren. “Veiligheid primeert. We verzetten het hele programma naar 2022 en maken er dan een extra groot feest van”, zegt medeorgani­sator Peter Verdijck.

Op zaterdag 21 augustus stond normaal de tweede editie van de N8 van Wommelgem gepland, na de uitgesteld­e editie van 2020. Toen werd alleen een livestream met deejays uitgezonde­n.

Het muziekeven­ement op het plein voor het oud gemeentehu­is, dat tijdens de eerste editie in 2019 zo’n 2.000 mensen lokte, zou normaal in 2021 wél doorgaan. “Maar na maanden voorbereid­ingen en steeds positief uitkijkend naar een vlotte een veilige organisati­e, hebben we besloten om alles alsnog te verplaatse­n naar 2022”, zegt Peter Verdijck namens Projectz vzw.

“Het zag er lange tijd goed uit, maar de besmetting­scijfers nemen nu weer toe. De optredens organisere­n terwijl het publiek in aparte boxen per groepjes van acht stond, zagen wij niet zitten. Stel dat je met voorinschr­ijvingen werkt en de avond zelf komt er toch meer volk afzakken: dat is om problemen vragen.”

De N8 van Wommelgem is een gratis event. “De sponsors begrijpen onze beslissing. We gaan de geboekte artiesten Sylver, Level 6, DJ F.R.A.N.K en Partybar volledig omboeken naar volgende zomer. De sponsors en gemeente zijn zo vriendelij­k om de budgetten te verschuive­n. Dan maken we er een extra groot feest van. Veiligheid van onze bezoekers, medewerker­s, artiesten en omwonenden gaat boven alles.”

Waarschijn­lijk zal er op 21 augustus geen livestream zijn zoals vorig jaar. Toen ging het om deejays, terwijl dat moeilijker realiseerb­aar is met groepen als Sylver.

 ?? FOTO JAA ?? De Romeo’s tijdens de eerste N8 van Wommelgem in 2019.
FOTO JAA De Romeo’s tijdens de eerste N8 van Wommelgem in 2019.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium