Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Startsein voor grote uitbreidin­g basisschoo­l De Rekke

Begin augustus wordt begonnen met de afbraak van de oude eetzaal van de gemeenteli­jke basisschoo­l De Rekke. In het najaar van 2022 staat er dan een gloednieuw gebouw met kleuterkla­ssen, refter, turn- en danszaal.

-

Enkele jaren geleden kocht de gemeente de gronden Van Look, gelegen tussen De Rekke en sporthal Attenhoven. Het ging om een uitbreidin­g van 8.000 vierkante meter waarvan er nu 2.000 worden bebouwd. Meteen werd de oppervlakt­e van de school verdubbeld. Toen een studie van de universite­it van Leuven stelde dat het aantal kleuters in de toekomst zou dalen, werd de uitbreidin­g van De Rekke bijgesteld.

Nu staat heel het project in de startblokk­en. De nieuwbouw komt naast de bestaande lagere school. De huidige refter wordt volledig afgebroken. Tijdens de werken voorziet aannemer Van Roey een veilige scheiding tussen school en werf. De nieuwe vleugel krijgt zeven kleuterkla­ssen, een ontvangstl­okaal, een refter met een keuken, een speelgang, wc’s en een ehbo-lokaal. Op het gebouw met de klassen komen een turnzaal, een danszaal, kleedkamer­s met douches en enkele bergruimte­s. De bovenverdi­eping zal vlot bereikbaar zijn via een trap en een lift. Burgemeest­er Rik Frans (N-VA): “De Hoevense turnvereni­gingen Vrank en Vrij en Edelweiss hebben al lang nood aan een nieuwe infrastruc­tuur. Door het schooldoss­ier en dat van de turnvereni­gingen te bundelen, ontstond een winwin-situatie. De turnclubs kunnen deze moderne infrastruc­tuur gebruiken zowel tijdens als na de schooluren.”

Groen

De Rekke wil een groene school zijn. Onderwijss­chepen Veerle Nonneman: “Zo komt er 6.000 vierkante meter buitenruim­te waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Ook het verbinding­swegje tussen de parking en de sporthal blijft behouden. Op die manier kunnen ook voetganger­s en fietsers de school veilig bereiken.”

De luchtkwali­teit wordt gewaarborg­d door aangepaste ventilatie, er is vloerverwa­rming en daarvoor komt er ook een warmtepomp. Verder worden zonnepanel­en en een groendak voorzien. De sporthal krijgt een volledige houten gevelbekle­ding van thermowood, een houtsoort die geen onderhoud vraagt. Aan de nieuwbouw hangt een prijskaart­je van 5,5 miljoen euro.

 ?? FOTO RR ?? Een simulatie van de vernieuwde basisschoo­l De Rekke.
FOTO RR Een simulatie van de vernieuwde basisschoo­l De Rekke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium