Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Winnaars ‘Mijn Keuken Mijn restaurant’ starten met pop-up Bar Nazar

-

Lorenzo Blom (31) en Ayse Korkmaz (31), de winnaars van het VTM-programma Mijn Keuken

Mijn Restaurant, zijn volop aan de slag in centrum Antwerpen in de Kronenburg­straat. Daar houden ze drie maanden een pop-up open met hun concept Bar Nazar, dat zich richt op de Turkse keuken. “Het is zo veel meer dan pita en durum.”

Na hun winst in het kookprogra­mma in december bouwden Lorenzo en Ayse al een take-away van thuis uit. Maar met de pop-up testen ze voor het eerst hoe het is een echte zaak open te houden. Bar Nazar is open tot eind september. Het verloofde koppel zal daarna beslissen of het voor een permanente vestiging gaat. Hun deelname aan het programma heeft hen geen windeieren gelegd, want klanten komen van West-Vlaanderen en Limburg tot in de Kronenburg­straat. Al komen de meeste klanten natuurlijk uit ’t Stad zelf.

‘Nazar’ is een soort Turkse geluksbren­ger. De naam komt wel vaker terug in pitazaken. Maar Bar Nazar laat veel andere gerechten van de Turkse keuken zien. “Die bubbel van pita en durum willen we doorprikke­n. Er is veel meer”, vertelt Lorenzo. “De papa van Ayse is een Turk en op familiefee­sten heb ik daar altijd zo hard van de gerechten genoten. Istanboel is trouwens de bakermat van vele kruiden.”

In de zaak verkopen Lorenzo en Ayse stevig gepimpte versies van Turkse streetfood. Bijvoorbee­ld een variant op broodjes makreel die in Istanboel op straat verkocht worden, maar dan met een toast van een zelf ontwikkeld Turks brood. En een moderne versie van het dessert baklava. Er is ook kebab, maar dan met kwaliteits­volle dry aged entrecote.

Voor de lunch kunnen bezoekers zulke losse gerechten bestellen. Als diner is er een drie of vier gangenmenu met voor elke gang drie of vier keuzes. Tussendoor kan je er cocktails drinken en mezze eten, een type hapjes. Er is ook Turkse raki, pils en koffie.

 ?? FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O ?? Lorenzo Blom en Ayse Korkmaz wonnen in december het programma met hun concept.
Mijn Keuken Mijn Restaurant
FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O Lorenzo Blom en Ayse Korkmaz wonnen in december het programma met hun concept. Mijn Keuken Mijn Restaurant

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium