Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Studiemees­ter onder vuur na harde aanpak vechtende leerling

Incident op Pius X

-

Een filmpje van een studiemees­ter van het Pius X Instituut in Antwerpen die een leerling oppakt en op de grond smijt, wordt druk gedeeld op sociale media. De directie van de school gaat met alle betrokken partijen praten. De studiemees­ter ligt onder vuur, maar krijgt op sociale media ook heel wat steun.

De video, in totaal slechts veertien seconden lang, werd dinsdagavo­nd op Twitter gepost via een anonieme account. Op de beelden is te zien hoe een jongen naar een andere leerling stapt na een vermoedeli­jk eerdere woordenwis­seling en hem duwt. Op dat moment komt de studiemees­ter in kwestie tussen.

Terwijl hij de jongen vastpakt, trapt die nog richting de buik van de andere leerling. De studiemees­ter pakt de jongen op, smijt hem op de grond en neemt hem mee richting een klaslokaal. Op dat moment stopt het beeld.

Waar de prins op school zat

“Is dit wat er wordt toegelaten op het grote fameuze heilige Pius-X instituut? Waar de prins op school zat? Dé school die leerlingen graag wil begeleiden? Waar een leerkracht gewoon toekijkt hoe zijn collega een kind van 13 à

14 jaar neergooit? Schandalig!”, zo spuwt de anonieme Twitteraar zijn gal. Fysieke integritei­t

Het incident dateert van afgelopen maandag, kort na de middag. De directie van de school zegt dat ze het incident ernstig neemt, maar vraagt om de sereniteit te bewaren. “De fysieke integritei­t van onze leerlingen en ons personeel is voor ons belangrijk”, zeggen Priscilla Joos, directeur van de middenscho­ol, en Jan Maddens, directeur van de bovenbouw, in een brief naar de ouders.

“We betreuren dit incident ten zeerste, net als de impact hiervan. We gaan met de betrokkene­n in gesprek en beraden ons over verdere stappen. Om privacyred­enen kunnen we niet verder op details ingaan”, zegt de directie nog over het incident.

Het filmpje wordt druk gedeeld op sociale media, maar tegelijk nemen heel wat leerlingen het ook op voor de betrokken leerkracht. “Als je de leerkracht kent of ooit al met hem hebt gepraat, weet je hoogstwaar­schijnlijk dat hij een van de sympathiek­ste, behulpzame en liefste studiemees­ters is en hij verdient dit echt niet”, klinkt het onder meer op Instagram.

 ?? FOTO RR/JORIS HERREGODS ?? Een fragment uit de video.
FOTO RR/JORIS HERREGODS Een fragment uit de video.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium