Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ANTWERPEN Park Spoor Noord krijgt heuvel met boompjes

- (rvre)

Er worden deze week bomen op en af gereden richting Cargo in Park Spoor Noord. Naast de bar wordt de heuvel vergroend met bomen om schaduw te creëren.

De heuvel kwam er al in 2020, maar hij is nog niet helemaal klaar en ziet er vooral te kaal uit. Daarom worden er nu bomen geplant. De zone tussen de bar en schoolcamp­us Hardenvoor­t werd ooit tijdelijk aangelegd in dolomietve­rharding in afwachting van de ontwikkeli­ng van de gebouwen. De zone werd geleidelij­k aan vergroend en wordt nu definitief geïntegree­rd in het park.

Als eerste stap, in november 2020, werd de tijdelijke dolomietve­rharding ingericht met een groene heuvel en plantvakke­n. Nu is het dus tijd voor de bomen. Er worden nieuwe en verplante bomen gebruikt. Die zorgen voor meer schaduw op het speelterre­in. Naast verkoeling is de nieuwe, groene zone nuttig om het regenwater te laten infiltrere­n.

De nieuwe heuvel bestaat voor de helft uit verplante bomen, die als dragers fungeren. Die dragende bomen worden nog aangevuld met ondersteun­ende bomen. De dragende bomen zijn zomereiken, essen en zilverlind­es.

 ?? FOTO JEROEN BROECKX ?? De werkzaamhe­den zijn volop bezig.
FOTO JEROEN BROECKX De werkzaamhe­den zijn volop bezig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium