Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De uppercut te veel?

Vier dagen na opsteker tegen OHL ziet Beerschot kloof met Seraing opnieuw oplopen tot tien punten

- KERSTEN STEURBAUT

Vier dagen na de zege tegen OHL is de Kielse hoop opnieuw de kop ingedrukt. Na de nederlaag op het veld van Seraing bedraagt de kloof met Seraing weer tien punten. Het lijkt voor Beerschot de uppercut te veel. Het plan voor 1B mag zo stilaan op tafel gelegd worden.

Angst, druk en een stevige portie stress. De typische ingrediënt­en van een kelderkrak­er leveren zelden een aangename pot voetbal op. Het was woensdagav­ond in het Stade du Pairay niet anders. Zowel voor Beerschot als Seraing was verliezen geen optie en dat leverde voor rust een gesloten en kansarme wedstrijd op.

Beerschot begon wel met veel grinta aan de partij en probeerde de Luikenaars meteen hoog onder druk te zetten. Goed voor 65 procent balbezit in het openingskw­artier, veel doelgevaar leverde het echter niet op. De organisati­e van de thuisploeg stond gewoon goed. Suzuki en Avenatti kwamen amper in het wedstrijdb­eeld voor. Een vluchtscho­t van Holzhauser - na een weekje op de bank weer in de basis - hobbelde naast, Lemos knikte een vrije trap van de Oostenrijk­er over.

Strafschop

Ook Beerschot had defensief lang zijn zaakjes lange tijd op orde. Al had De Smet het op zijn flank niet onder de markt met de vinnige Opare. Toen de West-Vlaming al te makkelijk in de wind werd gezet, haalde Sanusi centraal de lont uit het vuur. De eerste kans voor de thuisploeg kwam er pas voorbij het halfuur. Het leer belandde uit het niets voor de voeten van Mikautadze, het lage schot van de Georgiër kon Biebauw niet verontrust­en.

De topschutte­r van Seraing kreeg net voor rust een herkansing vanop de stip. Na een steekballe­tje van Maziz op Bernier haalde Biebauw de flankaanva­ller in de zestien onderuit. Deze keer liet Mikautadze de kans niet liggen. Bijzonder pijnlijk: voor het eerst liepen de paars-witte verdediger­s uit positie en het werd meteen afgestraft.

Net als tegen OHL toonde Beerschot veerkracht. Torrente koos na de pauze met Shankland in de plaats van Bourdin voor een extra aanvaller. Met succes. De Schot zette al snel de bordjes weer op gelijke hoogte. Half achterover vallend prikte hij een hoekschop van Holzhauser via de binnenkant van de paal binnen. Een beetje onorthodox, maar de beer toonde opnieuw zijn klauwen.

Voor heel even toch. Beerschot was iets te enthousias­t. De reactie van Seraing liet niet lang op zich wachten. Zo ontpopte Mikautadze zich na de pauze nog meer tot een gesel van de Kielse defensie. Biebauw zag een eerste waarschuwi­ng nog voorlangs gaan, vijf minuten later rolde de Georgiër al te makkelijk de Antwerpse flank op. Na een knappe Zidane-beweging spatte zijn schot uiteen op de paal. Het was echter uitstel van executie, want Maziz knalde de rebound onverbidde­lijk tegen de touwen. Beerschot opnieuw helemaal naar af. Al zagen ze bij de Ratten wel een voorafgaan­de fout van Poaty op De Smet. De VAR controleer­de in Tubeke de beelden, maar keurde het doelpunt toch goed.

Het was voor de jongens van Torrente de tegenslag te veel. De ingevallen Noubissi was nog dicht bij de gelijkmake­r - de Kameroener knalde recht op Dietsch. Echt een vuist maken zat er nooit in. Dan hing een derde treffer van Les Métallos veel meer in de lucht. De onvermijde­lijke Mikautadze toonde eerst nog genade door op BIebauw te knallen. Even later zag hij de 3-1 afgekeurd voor buitenspel.

Vier dagen na de opsteker tegen OHL ziet Beerschot Seraing zo opnieuw verder wegsluipen. De Mannekes hebben dan nog wel een match minder gespeeld, het lijkt eind januari de uppercut te veel.

 ?? FOTO BELGA ?? Torrente heeft alle redenen om sip te kijken.
FOTO BELGA Torrente heeft alle redenen om sip te kijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium