Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen zes wedstrijde­n in amper twintig dagen moeten spelen”

Vele uitgesteld­e wedstrijde­n baren Brabocoach Cristina Moga kopzorgen

- (mabe)

De laatste wedstrijd van de vrouwen van Brabo Antwerp: een 3-1-zege tegen Michelbeke op 11 december 2021. Nadien zagen ze wegens corona vier wedstrijde­n op rij uitgesteld worden. Coach Cristina Moga hoopt nu dat haar ploeg komend weekend eindelijk nog eens in actie kan komen.

heb het wat gehad met die vrije weekends”, zegt Moga. “Het wordt tijd dat we nog eens een wedstrijd met inzet kunnen spelen. Ik hoop dat het zaterdag eindelijk zo ver is en dat we Gent in onze eigen Arenahal mogen ontvangen. Voorlopig kan ik dan over al mijn speelsters beschikken, al blijft het bang afwachten tot het licht vrijdag voor iedere speelster effectief op groen wordt gezet.”

Moga en haar speelsters hebben er niet meteen de meest aangename weken van het seizoen opzitten. “Drie wedstrijde­n op rij uitgesteld zien worden wegens positief geteste speelsters of speelsters in quarantain­e, dat is niet niks. Het is niet zo dat we volledig stilgezete­n hebben, maar door afwezighed­en van bepaalde speelsters op bepaalde posities was het toch iedere week puzzelen en proberen de automatism­en te onderhoude­n.”

Nog een gevolg van de vele uitgesteld­e matchen: de komende weken worden wel heel druk voor Brabo Antwerp. “Zes wedstrijde­n spelen in drie weken is niet niks. Het wordt echt wedstrijde­n spelen, bespreken en de conditie proberen te onderhoude­n. Specifiek trainingsw­erk zal er niet bij zijn. Bovendien heb je nog de extra last voor de studenten in de ploeg. Wegens corona werden hun examens verschoven, zodat ze nu voor een groot deel samenvalle­n met die zware periode van wedstrijde­n. Voor hen zal het de komende weken nog meer dan anders goed plannen worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium