Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voormalig schepen Wim Verrelst nieuwe voorzitter CD&V Edegem

-

CD&V Edegem heeft een nieuw bestuur gekozen. Wim Verrelst, schepen van 2007 tot 2012, mag de lokale afdeling met het oog op de volgende gemeentera­adsverkiez­ingen gaan leiden.

Verrelst heeft veel ervaring om zijn partij vanuit de oppositie in de kijker te werken. Als schepen was hij zes jaar bevoegd voor Openbare Werken en Leefmilieu. Hij zetelde tot 2018 in de gemeentera­ad en werkt nu al vier jaar op het kabinet van viceminist­erpresiden­t Hilde Crevits.

Bij zijn aanstellin­g gaf hij aan welke richting hij uit wil met

CD&V. “We zien het einde naderen van een coronacris­is die ons sociaal leven grotendeel­s heeft lamgelegd. Het vereniging­sleven en de middenstan­d kregen het zwaar te verduren en de kille boekhouder­smentalite­it van het gemeentebe­stuur maakte dat nog erger. We zien ook hoe langer hoe meer de verloederi­ng van onze wegen en de openbare netheid. Het is tijd voor een evenwichti­g en duurzaam beleid met ondersteun­ing van het sociaal weefsel in Edegem, zonder uitbestedi­ngspolitie­k. We gaan meer dan ooit de lijn doorzetten van het inhoudelij­k oppositie voeren aan de hand van positieve voorstelle­n”, zei Verrelst, die Annick De Jongh opvolgt. Thomas Van Gorp is de nieuwe jongerenvo­orzitter, Elke Tindemans trekt Vrouw & Maatschapp­ij en Jan Duden blijft de stem voor de senioren.

 ?? FOTO RR ?? Wim Verrelst, Thomas Van Gorp, Elke Tindemans en Jan Duden.
FOTO RR Wim Verrelst, Thomas Van Gorp, Elke Tindemans en Jan Duden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium