Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sport en cultuur verhuizen

-

De sport- en cultuurdie­nst in Stabroek zit vanaf nu in het sociaal huis in de Kerkstraat in deelgemeen­te Hoevenen, waar ook andere vrijetijds­diensten zitten.

In het sociaal huis, het vroegere OCMW-gebouw en voormalige gemeentehu­is van Hoevenen, zijn alle diensten gehuisvest die te maken hebben met vrije tijd. Ook de jeugddiens­t en jeugdcentr­um vinden daar onderdak.

Stap voor stap is het bestuur een nieuw dienstverl­eningsconc­ept aan het realiseren. Dat bestaat uit drie grote delen. De reorganisa­tie van het onthaal en afspraken op het gemeentehu­is met snelbalie aan de ene kant, het samenbreng­en van de vrijetijds­diensten op één locatie aan de andere kant. Daar hoort ook nog een nieuw en beter telefoniec­oncept bij.

Burgemeest­er Rik Frans (N-VA): “Onze ontvangstr­uimte met gesprekslo­kalen op de eerste verdieping van het gemeentehu­is in Stabroek is klaar. Alle bezoekers met een afspraak worden er onthaald en krijgen hun dienstverl­ening in een modern kantoor. Het onthaal of de snelbalie volgt snel.”

Alle gemeenteli­jke diensten moeten op termijn op twee locaties gecentrali­seerd zijn. “Er is het gemeentehu­is in Stabroek en in Hoevenen hebben we het sociaal huis. De kans is groot dat we dan de gebouwen van het administra­tief centrum in de Dorpsstraa­t op de markt brengen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium