Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nodig, maar het doet financieel pijn”

Gemeentebe­stuur werft aan

-

De invoering van enkele nieuwe functies en het opwaardere­n van een aantal jobs zullen de Borsbeekse personeels­kosten meer dan waarschijn­lijk doen stijgen. “We moeten niet flauw doen, dat doet pijn. Maar volgens ons organigram zouden we eigenlijk nog meer functies moeten invullen”, zegt schepen van Personeel Ken Casier (N-VA).

Afgelopen weekend liet burgemeest­er Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) optekenen dat zijn gemeente financieel stilaan op haar grenzen botst en dat een fusie een reële piste is. Toch blijft de gemeente in zijn personeels­beflauw leid investeren.

Raadslid Lucienne Bogaerts (Vlaams Belang) stelt de logische vraag of Borsbeek dit alles nog wel kan betalen. “Ja, maar het doet pijn. Daar moeten we niet over doen”, antwoordt Casier. “Volgens ons organigram zouden we nog meer functies moeten invullen, maar dit is het strikte minimum van wat binnen onze financiële mogelijkhe­den ligt.”

Borsbeek gaat onder andere op zoek naar een voltijdse centrumlei­der voor de nieuwe welzijnsca­mpus in het Tirolerhof. Er moeten een teamcoach plus een administra­tieve ondersteun­ing komen voor de maatschapp­elijke assistente­n zodat zij die helemaal op hun cliënten kunnen focussen. De technische of uitvoerend­e dienst mag op twee extra werklieden rekenen.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Het Tirolerhof krijgt een centrumlei­der.
FOTO FILIP SPOELDERS Het Tirolerhof krijgt een centrumlei­der.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium