Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van vroedvrouw tot headhunter voor Antwerpse havenbedri­jven

Judith Dillen (30) is meest beloftevol­le ondernemer van het jaar in provincie

- ELKE LAMENS

Vanuit de Handelslei in Sint-Job (Brecht) runt Judith Dillen (30) uit ’s-Gravenweze­l (Schilde) het headhuntin­gkantoor One on One. Ze rekruteert personeel voor toonaangev­ende bedrijven in en rond de Antwerpse Haven. Haar ondernemer­schap leverde haar al de titel van Womed Belofte van

het Jaar in de provincie Antwerpen op. Ze dingt nu mee naar de Vlaamse titel, die op 9 maart wordt uitgereikt.

“Al die lichtjes”

Elk jaar bekronen Markant vzw en het Agentschap Innoveren en Ondernemen ondernemen­de en gedreven vrouwen met de Womed award. Er is er een voor ‘Onderneems­ter van het Jaar’ en een voor ‘Belofte van het Jaar’. Judith Dillen sleepte voor de provincie Antwerpen deze laatste award in de wacht. Daarmee is ze een van de finalisten voor de Vlaamse Womed award. Dillen startte in oktober 2017 als zelfstandi­ge. “Als belofte mag je nog geen vijf jaar als zelfstandi­ge actief zijn of aandeelhou­der zijn. Het was nu of nooit”, bekent ze.

“Ik volg de Womed award al jaren, net omdat het het vrouwelijk ondernemer­schap in de kijker zet. Helaas is ondernemen nog al te vaak een mannenwere­ld. Toen ik op mijn 25ste bij de bank met mijn project aanklopte, werd ik er uitgelache­n. Erkenning moet je duidelijk verdienen.”

Vandaag lacht niemand meer met Judith, integendee­l. One on One rekruteert bedienden en managers voor de logistieke en maritieme sector voor toonaangev­ende bedrijven in en rond de Antwerpse haven. Ze mag onder meer MSC, Gosselin Logistics, Tabaknatie en Zuidnatie tot haar klanten rekenen.

Een netwerk dat ze via haar carrière wist uit te bouwen. Die startten te als student vroedkunde. “De menselijke kant van dat beroep sprak me aan, maar verder was ik er niet voor in de wieg gelegd”, lacht Judith. “Via mijn eerste job als logistiek bediende bij Combinant, een spoortermi­nal voor transport, geraakte ik mijn hart kwijt aan de Haven. Ik werkte er ook in shiften en ’s avonds was het er supergezel­lig, met al die lichtjes. Maar ook de constante bedrijvigh­eid van al die kranen en andere werktuigen vond ik ongeloofli­jk fascineren­d.”

Een zwaar arbeidsong­eval in 2012, waarbij een arbeider een been verloor onder een kraan, zorgde voor de kentering. “Het bedrijf zocht psychosoci­ale begeleider­s en ik heb me toen kandidaat gesteld. Tijdens de opleiding kwam ik met verschille­nde aspecten van HR in aanraking en opnieuw greep het menselijke aspect van de job me erg aan.”

Datingbure­au

Daarna verdiende Judith haar strepen bij onder meer Accent, Bricorama, PSA en DB Cargo, tot ze op eigen benen ging staan. “Was ik voordien altijd het interne aanspreekp­unt voor externe bedrijven, in 2017 heb ik de switch gemaakt om het externe aanspreekp­unt te worden voor verscheide­ne bedrijven.”

Ze speelde er nog even mee om een datingbure­au One on One op te starten, maar intussen is het een klinkende naam in en rond de

Antwerpse Haven. “De naam blijft toepasseli­jk, omdat we ook met kandidaten een-op-eengesprek­ken hebben.”

One on One is de afgelopen jaren sterk gegroeid. In januari 2019 stapte ook haar man Ben Algoet in het bedrijf. “Hij was expediteur bij onder meer Wijngaardn­atie. Een ideale combinatie.” In december 2021 verhuisde One on One van ’s-Gravenweze­l naar de Handelslei in Sint-Job.

Knelpuntbe­roepen

Werden er in 2019 26 vacatures ingevuld, dan werden dat er in 2020 al 36 en vorig jaar zelfs 51. Vandaag heeft het headhuntin­gkantoor ruim honderd vaste vacatures voor meer dan dertig klanopenst­aan. Het bedrijf, dat momenteel zo’n 550.000 euro omzet draait, mikt op een verdubbeli­ng tegen 2024. “Tegen eind dit jaar willen we ook groeien van vier naar zes personeels­leden.”

De jury loofde Judith Dillen ook voor de manier waarop ze een antwoord biedt op de steeds groter groeiende groep knelpuntbe­roepen in de sector. “Wij zoeken vooral expediteur­s en transportp­lanners, maar ook financiële en HR-profielen. Overal zijn tekorten. Tijdens de pandemie hebben deze bedrijven gigantisch­e winsten gemaakt. De logistiek boomde waardoor de vraag naar personeel nog groter is geworden.”

“Het is vandaag een constante zoektocht naar geschikte kandidaten. Daar begint trouwens het schoentje te nijpen. Het wordt alsmaar moeilijker om voldoende geschikte kandidaten te kunnen voorstelle­n aan de bedrijven. Daarom starten we met projectcon­sulting voor ervaren expediteur­s. Dat bestaat nog niet en is dus uniek.”

Innovatief is One on One in haar eigen personeels­beleid. Voltijdse werknemers werken zes uur per dag. “Dia heeft geleid tot meer productivi­teit, flexibilit­eit en een optimale work-lifebalans.”

Op donderdag 3 februari mag Judith Dillen haar Antwerpse titel verdedigen voor een Vlaamse jury. “Ik vind deze titel al geweldig. Alles wat er nog bijkomt, is mooi meegenomen. Ik heb ook ongeloofli­jk veel steun gekregen van klanten. Het is een mooie erkenning voor wat je doet.”

Stemmen voor Judith Dillen kan nog tot en met woensdag 9 februari. Op 9 maart worden de laureaten van de twee Womed awards bekendgema­akt. i https://markantvzw.be/womedaward/judith

 ?? FOTO RR ?? Judith Dillen heeft de Womed Award als Antwerpse belofte van het jaar al op zak.
FOTO RR Judith Dillen heeft de Womed Award als Antwerpse belofte van het jaar al op zak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium