Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Winkelend Westmalle toont hart voor Feestvarke­n vzw

-

De klanten die afgelopen eindejaars­periode in Westmalle kwamen shoppen, doneerden 1.600,12 euro in de spaarpotte­n van middenstan­dverenigin­g Ondernemen­d Westmalle voor Feestvarke­n vzw. Hier kunnen 35 kinderen die in kansarmoed­e opgroeien een fijne verjaardag mee vieren.

volle, zware bokalen met muntjes, maar ook biljetten, zelfs een groen briefje van 100 euro. Die kwamen Kris Keysers, voorzitter van Ondernemen­d West

malle en medezaakvo­erder van lingeriewi­nkel Devana, en Brigitte Ryssens van babywinkel Bibitie overhandig­en bij Feestvarke­n vzw in Oostmalle. Bankkaart kan ook

Omdat de geplande kerstmarkt ten voordele van Feestvarke­n vzw niet kon doorgaan, wilden de Westmalse ondernemer­s op een andere manier een bijdrage doen voor een lokaal goed doel. Feestvarke­n vzw uit Malle levert intussen al in 44 Vlaamse gemeenten verjaardag­spakketten voor kansVier arme kinderen in samenwerki­ng met sociale diensten. Vorig jaar vertrokken vanuit Malle zo 2.949 feestpakke­tten.

“We hebben in december vijftig spaarpotte­n in Westmalse winkels gezet”, vertelt Kris. “Sommige winkeliers vroegen aan klanten of ze hun aankoopbed­rag mochten afronden. Met de bankkaart kan dat ook. Andere winkeliers deden extra inspanning­en en verkochten donuts of iets anders. Het heeft ons veel moeite gekost om alles te tellen, maar alles samen zit er ruim 1.600 euro in deze bokalen.”

Tineke Leffelaer en Koen Hendrickx van Feestvarke­n vzw zijn heel blij met die gulle gift. “We hebben een goed jaar 2021 achter de rug. Dat danken we ook aan grote bedrijven als PostNL, Albert Heijn, Janssens Pharmaceut­ica of Bol.com die ons sponsoren”, schetst Koen Hendrickx.

“Unilever heeft nog maar pas laten weten dat ze de samenwerki­ng met ons als een langdurig engagement ziet. Zelfs de Walt Disney Company steunt ons. Wij zijn daar ongeloofli­jk blij mee, maar we willen niet te af hankelijk worden van die grote bedrijven, want als er dan één wegvalt, is die impact ineens groot. Daarom vinden we 150 kleine kerstmarkt­en minstens zo belangrijk als één multinatio­nal, ook voor onze visibilite­it.”

 ?? FOTO KMA ?? Kris Keysers en Brigitte Ryssens van Ondernemen­d Westmalle, met Tineke Leffelaer en Koen Hendrickx van Feestvarke­n vzw.
FOTO KMA Kris Keysers en Brigitte Ryssens van Ondernemen­d Westmalle, met Tineke Leffelaer en Koen Hendrickx van Feestvarke­n vzw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium