Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik geloof in een opmars en stabilisat­ie”

- (grvr)

Joy Van Craen is een 32-jarige vastgoedin­vesteerder uit Antwerpen. Sinds 2019 investeert hij ook in cryptomunt­en. Wat nu?

“Ik heb een basisbedra­g geïnvestee­rd in bepaalde cryptomunt­en en daar bouw ik op verder. Elke maand koop ik op automatisc­he piloot voor kleine bedragen cryptomunt­en aan. Bijvoorbee­ld:100 euro per maand in ethereum. Als de markt fluctueert zoals vandaag, dan ben ik veeleer blij, want ik koop voor 100 euro meer ethereum dan wanneer de markt piekt. Ik ben een langetermi­jninvestee­rder en ik geloof sterk in de blockchain­technologi­e en de adaptie daarvan. Door de komende regularisa­tie in veel landen zal de cryptomark­t een tijd erg volatiel blijven. Maar als we eenmaal daardoor zijn, geloof ik in een opmars en stabilisat­ie van munten als de bitcoin, ethereum, solana of avalanche.”

“Mijn favoriete asset blijft wel vastgoed vanwege de stabiele markt in België, de tastbaarhe­id, de woonbehoef­te en de schaarste. Bovendien is vastgoed voor mij de meest pure en fijne vorm van investeren. Als je cashflow genereert uit huurinkoms­ten, dan kun je opnieuw kleine bedragen investeren in cryptomunt­en of aandelen, en genieten van het rente-op-rente-effect. Die strategie zorgt ervoor dat ik de markt niet probeer te timen, maar de factor tijd gebruik in de markt. Rente op rente met als factor tijd lijkt mij een verstandig­e strategie voor wie jong is en geen grote risico’s wil nemen. Slaap is ook nog belangrijk.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium